Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van traditionele organisatie naar allrounder

Ondernemen 2.0: crossover business is here to stay

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven en we kopen en regelen allemaal steeds meer online. Nieuwe technologie biedt steeds weer nieuwe mogelijkheden en de behoeften van de klant veranderen net zo snel mee. Het bedrijfsleven staat daarmee continu voor nieuwe uitdagingen.

Deze trends zetten de industrie op z'n kop

Fabrikanten worden allrounders, die niet alleen het product maken maar ook direct aan de eindgebruiker verkopen. Dat betekent dat er flink wat extra werk bovenop het normale takenpakket komt. Het logistieke proces van bulkverpakkingen uitleveren aan de tussenhandel wordt uitgebreid met per stuk verpakken, verzenden en klantenservice. We zien steeds meer fabrikanten die direct aan de eindgebruiker verkopen. Sommige merken, zoals Apple en Nike, openen eigen fysieke winkels, maar vaker starten ze een webshop. Maar we zien ook dat retailers hun marketingstrategie aanpassen en brandmanagers worden. Winkels krijgen steeds meer verschillende, onderscheidende private label merken. Alleen de traditionele budget variant volstaat allang niet meer; het eigen high-end merk zoals AH-excellent en een biologische variant, zoals Aldi’s Mama Nature, vieren hoogtij.

Bent u voorbereid op ondernemen 2.0?

Of u nu producten of diensten verkoopt; als u uw business gaat uitbreiden betreedt u als organisatie ineens een nieuw speelveld. Uw traditionele rol verschuift steeds meer naar die van een allrounder. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk niet inboeten op kwaliteit en snelheid. Dus moet u kritisch kijken of de traditionele systemen nog wel passen bij dit bredere bedrijfsmodel met nieuwe expertise en processen.

Passen uw oude systemen nog bij uw nieuwe taken?

Kiest u ervoor om meerdere losse ERP-systemen, die elk goed zijn op een bepaald deelgebied, aan elkaar te koppelen? Of stapt u over naar een heel nieuw platform? Een andere mogelijkheid is om een bepaald deel van uw diensten te outsourcen. Alles om zo efficiënt mogelijk, optimaal te voldoen aan de verwachtingen van uw klant. In de whitepaper ‘Crossover Business’ gaan we verder in op de trends die de industrie op z’n kop zetten en de verschillende manieren om uw bedrijfsvoering daar op in te richten.