Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van processen visualiseren naar concrete organisatie verbeteringen

Continu verbeteren met Lean

Veel organisaties richten werkzaamheden efficiënter in om bijvoorbeeld te besparen op kosten. Dit is in economisch mindere tijden erg belangrijk en zeker voor de toekomst een goede investering van tijd en moeite (onder het motto van ‘meer met minder’). Een term die tegenwoordig bij veel organisaties op de agenda staat is Lean. Processen zo inrichten dat elke stap waarde toevoegt voor de klant en verspillingen worden vermeden.

Deze whitepaper gaat in op de basis van Lean, welke methodes en instrumenten er zijn om de organisatie Lean te maken en praktische handvatten om de Lean-methode toe te passen in een verbetertraject in de organisatie.

Wat is het doel van Lean?

Het doel van Lean is om zoveel mogelijk waarde voor de klant te creëren met zo min mogelijk verspilling, zoals wachttijden of eindvoorraden. De grondgedachte van Lean is het streven naar een optimale flow. Het verbeteren van de organisatie met behulp van Lean gaat over twee verbeteringen:

  1. Klanttevredenheid: snelheid en kwaliteit
  2. Procesverbetering: procesbeheersing en het voorkomen van fouten

Hierdoor krijgt de klant wat hij vraagt op tijd, zonder fouten en tegen de laagst mogelijke prijs.De 7 verspillingen van Lean

Bij Lean staan zeven soorten verspilling centraal: wachttijd (doorlooptijden), voorraden, transport, onnodige extra’s, overproductie, defecten (fabricagefouten) en beweging (verplaatsing). Zie ook de afbeelding rechts. Lees meer over deze 7 verspillingen in de volledige whitepaper.

Voor het opsporen en verwijderen van deze verspillingen in processen bestaan verschillende hulpmiddelen. We benoemen er hieronder twee:

Kaizen

Dit is Japans voor: continu verbeteren. Het is een verbeteraanpak waarbij stapsgewijs de verspillingen uit het proces wordt gehaald.

5 why’s

Deze analysemethode ontdekt door het steeds herhalen van de waarom vraag wat het werkelijke probleem/ de oorzaak is.

Download de whitepaper

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper welke verder in gaat op de 7 verspillingen, de diverse hulpmiddelen en een aantal handige praktische handvatten geeft om de Lean-methode toe te passen in een verbetertraject.