Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van papieren processen naar digitaal handboek

Klantcase: Energiewacht Groep krijgt inzicht hele bedrijfsvoering

Het is een bekend fenomeen bij zoveel bedrijven: processen, kwaliteitssystemen, functieomschrijvingen en de bedrijfsstructuur zijn allemaal vastgelegd op papier. Op iedere locatie of afdeling is een kopie van het grote bedrijfshandboek te vinden. Maar we weten allemaal dat papieren handboeken niet ideaal zijn. Je mist hierin een ‘zoek-en-vind’ functie, waardoor het lastig was om bij audit snel de juiste informatie boven water te halen. Dat is ook waar de Energiewacht Groep tegenaan liep. Daarom gingen zijn op zoek naar een oplossing voor het digitaliseren van werkprocessen.

De kennismaking met Business Process Management software (BPM)

Energiewacht Groep verenigde de krachten met serviceorganisaties Energiewacht Assen en Geas Energiewacht en groeide zo uit tot één van de grootste spelers in Noordoost-Nederland. Eddy Wiersma, verantwoordelijk voor de Kwaliteit & Veiligheid binnen de groep, ontdekte via Geas Energiewacht de Sensus BPM software en zag onmiddellijk de voordelen. “De afgelopen jaren hebben we Sensus BPM software steeds verder ingebed in de organisatie en we gebruiken het inmiddels niet alleen voor de processen, maar ook voor het bedrijf als geheel”.. Door deze combinatie ontstond een handboek dat nieuwe medewerkers onmiddellijk inzage geeft in hoe de organisatie werkt. Zodra binnen het bedrijf iets verandert, wordt de wijziging doorgevoerd en heeft iedereen altijd de meest actuele informatie bij de hand.

Kiezen voor een online handboek

Lees in deze klantcase hoe Energiewacht Groep processen digitaliseerde en ontdek welke stappen zij nu zetten om hun digitale handboek naar de cloud te migreren. Welke voordelen levert het digitaliseren nu al op en welke winst is nog te behalen? Je leest het in deze klantcase!

 

Download de whitepaper
Download