Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van Jammer naar Yammer

De adoptie van Yammer terugverdienen

Yammer is voor veel organisaties nieuw en medewerkers zijn dan ook nieuwsgierig naar interessante mogelijkheden die het kan bieden. Helaas haken de early adopters vaak snel af, interessante informatie delen medewerkers niet meer en updates worden gezien als spam. Hoe kan Yammer dienen als een goede social business tool in de organisatie?

Wat is Yammer?
Yammer is een kennisplatform dat expertise, vragen en kennis verzamelt. Het is een plek waar mensen en kennis aan elkaar verbonden kunnen worden. Op één plek de ‘corporate brain’ in beeld. Yammer kan in de organisatie ingezet worden als tool om van elkaar te leren en onderling kennis te delen.

Waarom Yammer als social business tool gebruiken in de organisatie?
Voordat Yammer ingezet kan worden als social business tool, is het belangrijk om een twee vragen helder te hebben:

  • Waarvoor kan Yammer het beste ingezet worden in de interne bedrijfsvoering?
  • In welke situaties is de investering het waard?

Yammer is vrij eenvoudig in het gebruik, dat maakt het ook zo krachtig. Een uitgebreide training is daarom ook niet aan de orde. Om Yammer in de context te plaatsen is het goed om één of meerdere sterke punten van Yammer te koppelen aan een businesscase van de organisatie. Enkele sterke punten van Yammer voor intern gebruik zijn:

  • Laagdrempelig intern sociaal netwerk opbouwen
  • Sneller antwoord op vragen waarvan je niet weet wie het antwoord heeft.
  • Kennis uitbreiden en vastleggen met kennisgenoten in een Yammer groep.
  • Het verbinden van medewerkers op afstand.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over Yammer en de daarbij behorende adoptiestrategie? Deze whitepaper laat u kennismaken met de adoptie van Yammer als social business tool. Want voor een laagdrempelige tool als deze is het belangrijk om mensen mee te krijgen met het gebruik en te behouden voor een duurzame inzet.

 

Download de whitepaper
Download