Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van idee tot succesvolle onderneming

Stappenplan voor ondernemers

Je hebt de knoop doorgehakt: dat geweldige idee waar je het al jaren over hebt op feesten ga je nu echt uitwerken. Je start een eigen bedrijf. Daar komt heel wat bij kijken en eenmaal gestart wil je natuurlijk verder werken aan jouw succes. Dit stappenplan volgt de hele levensloop van een onderneming, van briljant idee tot het einde van het verhaal. Iedere fase heeft zo z’n eigen uitdagingen en in iedere fase zijn andere stakeholders betrokken. Wat zijn die stappen, met wie moet je rekening houden, welke stappen moet ik zetten om het doel te bereiken? Je leest het allemaal in dit handige stappenplan.

Het begint allemaal met een geweldig idee

Alle bedrijven starten met een idee. In deze eerste, en superbelangrijke, fase werk je dus jouw idee uit. Je onderzoekt of er wel vraag is naar jouw idee en je ontwerpt een eerste prototype of demo. In deze fase van het traject ben je grote mate afhankelijk van eigen vermogen of springen vrienden en familie bij om je financieel een duwtje in de rug te geven. Welke stappen je in deze fase doorloopt en welke doelen je wil bereiken, dat lees je hier.

Download hier dit handige stappenplan

Met een goed idee ben je er nog niet, daarom lees je ook wat je moet doen om investeerders aan je te binden en om de juiste expertise in huis te halen. Bekijk stap voor stap welke fases een bedrijf van start tot finish doorloopt en bereid je uiteindelijk ook voor op het einde van jouw onderneming, of dat nou via een verkoop, fusie of overname is.

 

Download de whitepaper
Download