Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van hoge kosten naar hoge waarde met MDM

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

Een inaccurate en versnipperde data in klantendatabases kosten organisaties meer geld dan in eerste instantie gedacht.  Ongeldige datawaarden zorgen voor extra werk, bijvoorbeeld doordat klantdata handmatig over verschillende databases samengevoegd moet worden. Maar de kosten van het verlies van customer lifetime value, wanneer een gefrustreerde klant overstapt naar de concurrent, is vele malen groter. Om dit tegen te gaan moeten organisaties ervoor zorgen dat er een centraal klantbeeld van de klant bestaat.

Master Data Management (MDM) zorgt ervoor dat bedrijven de beschikking hebben over een centraal klantbeeld. Daarnaast kan MDM de wendbaarheid van bestaande applicaties verbeteren.  Dat MDM meer is dan alleen technologie blijkt ook uit de definitie van MDM die Gartner hanteert:

"Een combinatie van technologie, processen en services voor een accuraat, snel en compleet beeld van de klant voor meerdere kanalen, lines of business, afdelingen en divisies, gebaseerd op klantdata afkomstig van meerdere bronnen en systemen.”

Master Data Management voor klantdata geeft bedrijven dus een duurzaam antwoord op de hoge kosten veroorzaakt door hun inaccurate en versnipperde databaseomgeving.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over Master Data Management ? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper “High Precision Matching is de kern van Master Data Management’ en lees meer over de Master Data Management-architectuur en hoe deze helpt hoge kosten om te zetten in hoge waarde.

 

Download de whitepaper
Download