Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Uw Datacenter In Het Cloud Tijdperk

IT wordt goedkoper en sneller door cloud

Betere, snellere  en minder datacenters en een goede integratie tussen de on en off premises rekencentra. Dit is waar veel organisaties naar op zoek zijn. Dit betekent dat er aanleiding is om te onderzoeken of een hybride cloud nuttig is. In deze whitepaper wordt door David Chappell, een onafhankelijk cloud consultant, verteld op welke aspecten gelet moet worden om optimaal te profiteren van de cloud, wat eigenlijk niet meer is dan datacenter automatisering.

Public of Private cloud?
In veel situaties heeft David Chappell te maken gehad met grotere organisaties die niet weten dat er geen optie is tussen private of public cloud systemen. Het moet namelijk tezamen worden geïntegreerd binnen de organisatie om van de voordelen van beide systemen te kunnen profiteren. Er is zeker een wezenlijk verschil tussen de twee, echter worden door organisaties vaak de voordelen van cloud genoemd zonder onderscheid tussen private en public cloud.

Bij IT-beheerders wordt vaak gedacht dat de controle wordt verloren wanneer de IT-diensten geautomatiseerd beschikbaar worden gesteld, maar dit is onterecht. Van tevoren worden namelijk de voorwaarden en mogelijkheden bepaald. Uiteindelijk heb je dus meer controle dan voorheen.

Security
Veel organisaties hebben volgens David Chappell al grote stappen gemaakt als het gaat om consolidatie en virtualisatie van hun systemen. Een volgende, logische stap zou kunnen zijn om Infrastructure-As-A-Service diensten te integreren van publieke datacenters. Het blijkt echter dat Europese organisaties in verband met de security en wetgeving nog niet overtuigd zijn. Deze argumenten zijn onzin, zo zegt hij.

Download de whitepaper “Uw Datacenter In Het Cloud Tijdperk” waarin David Chappell verteld waarom de integratie van een hybride cloud omgeving de meest strategische beslissing zal zijn voor veel organisaties in de komende jaren. Hij geeft informatie over integratie, public en private cloud systemen, de strategische impact op de organisatie, de security en het wetgeving aspect . 

 

Download de whitepaper
Download