Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Uw data met SQL Server naar de cloud?

Gegarandeerd meer waarde voor uw business!

Data is het nieuwe goud. Big Data en Data Analytics zijn daarbij veel gehoorde termen. Toch is het voor veel organisaties nog lastig om de meerwaarde van data ook echt te ontginnen. Het is een flinke uitdaging om de enorme hoeveelheid data die op organisaties afkomt efficiënt en betaalbaar op te slaan en slim te verwerken. Om het maximale rendement uit data te halen, is dataopslag in de Cloud een goede keuze. Microsoft SQL Server 2016 biedt daarvoor nu alle mogelijkheden, en meer.

De voordelen van de cloud zijn ook zeker van toepassing op dataopslag en –management. De opslag van data on-premise vraagt veel capaciteit en dat geldt ook voor analysetools. Zeker bij grote volumes kan dit de performance van bedrijfskritische systemen beïnvloeden. Om dit te voorkomen is het cruciaal om te weten hoeveel data een organisatie heeft en waar deze staat. In het verlengde daarvan is het goed om ook de waarde voor de bedrijfsvoering goed in te schatten. Op basis van die classificatie is helder of data wel per se on-premise moet staan. De Cloud is vaak een goed alternatief. Daar is immers oneindige opslagcapaciteit en bovendien zijn de kosten lager en beter beheersbaar vanwege het pay-as-you-grow model.

Hybride dataomgeving vergroot flexibiliteit en verlaagt kosten

Een goed beeld van het datalandschap levert vrijwel meteen voordelen op. Als een organisatie incompliant blijkt, zijn hoge naheffingen voor niet gemelde servers een reëel risico. Verder is dan inzichtelijk of opslag van specifieke datasets of back-up in Azure aanzienlijk goedkoper kan. Dit alles natuurlijk zonder gedoe en concessies aan de beschikbaarheid.

Met SQL Server 2016 is het zeer eenvoudig om datasets te verplaatsen van on-premise naar de Cloud, en eventueel weer terug. Het cloudplatform Azure is namelijk integraal onderdeel van het SQL dataplatform. Daarbij zijn de integriteit en beveiliging van data gewaarborgd. Alle data wordt versleuteld opgeslagen en getransporteerd. Op die manier is het dus eenvoudig om een hybride dataomgeving in te richten die naadloos aansluit op de businessbehoeften. En flexibel genoeg is om direct te reageren als de omstandigheden veranderen.

Van data naar waardevolle businessinformatie

Data betrouwbaar en betaalbaar opslaan op de beste locatie is belangrijk. Toch is de echte waarde van data pas na bewerking en analyse toegankelijk. Het is zaak om platte data slim te vertalen naar waardevolle businessinformatie. Ook op dat vlak is Microsoft SQL Server 2016 een enorme vooruitgang. BI & Analytics tools eisen veel van hardware en infrastructuur. Naast capaciteit is ook databasebeheer vaak een flinke last en kostenpost.

Het is nu echter zeer eenvoudig om datasets naar Azure te repliceren en daar de analyses te draaien. Hiervoor is in Azure een compleet aanbod krachtige data-analyse tools beschikbaar. Ook in Big Data toepassingen is voorzien. SQL Server 2016 biedt alle functionaliteit om een Data Lake of Data Factory in te richten. Op die manier komen ook toepassingen zoals artificial intelligence of predictive analytics binnen handbereik. Natuurlijk zonder hoge investeringen vooraf.

De waarde van data voor de bedrijfsvoering is evident. Juist daarom is het cruciaal om niet alleen te weten wat uw organisatie aan data heeft, maar vooral ook te onderzoeken hoe de meerwaarde voor uw business aan te boren en te vergroten is. Onze experts helpen u graag dit onderzoek uit te voeren en de passende oplossingen te selecteren.

Maak nu een afspraak voor een gratis SQL workshop op locatie

Wilt u de voordelen van SQL binnen uw organisatie onderzoeken? En meer waarde uit uw data halen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis SQL workshop op locatie. U kunt natuurlijk ook meteen een SQL assessment aanvragen.