Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Uw coach voor klantgericht ondernemen binnen de ATP branche

Klantgericht ondernemen in de ATP branche

De klant centraal stellen en sturing geven aan klantgerichte projecten in de financiële dienstverlening? Alleen ontbreekt de juiste kennis en ervaring in de organisatie? zijn er geen enorme bedragen beschikbaar voor het inhuren van externe krachten? Coaching is hier mogelijk een oplossing voor.

Wat kan een coach betekenen?
Een coach is ter ondersteuning van de directie, een groep of individu richting een doel. Het is niet aan de coach om het doel te bepalen. De coach geeft begeleiding, stelt vragen geeft adviezen en fungeert als het ware als een klankbord.

Klantgericht ondernemen wordt een steeds belangrijker onderwerp in de financiële dienstverlening. Veel bedrijven was het altijd al belangrijk, maar nu is het een vast punt op de agenda. Klantgericht ondernemen verhoogt de omzet, verlaagt de kosten en geeft kwaliteitsverbetering.

Wanneer een coach inzetten?
Een coach voor klantgericht ondernemen kan op elke fase in het traject ingezet worden. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Bij het ontwikkelen en uitwerken van de visie op klantgericht ondernemen
  • Bij het opmaken van plannen om de visie in de praktijk te brengen
  • Bij het realiseren van deze plannen
  • Bij het uitbreiden, aanpassen o vereenvoudigen van uw ICT landschap
  • Bij de implementatie van een CRM applicatie

De coach in de praktijk
Hoe gaat dit in de praktijk? Om een goede indruk te krijgen hoe coaching voor klantgericht ondernemen binnen de ATP branche in zijn werk gaat, staat in deze whitepaper een aantal praktijkvoorbeelden beschreven.  Twee coachvragen die naar voren komen in deze whitepaper zijn:

  • Hoe vinden we een pakket dat past bij de visie van onze organisatie en aansluit bij ons huidige ICT landschap?
  • Hoe pakken we de CRM implementatie aan op een manier dat gebruikersacceptatie en borging van de werkwijzen in de dagelijkse praktijk worden gerealiseerd en de grenzen in budget en tijd voortdurend worden bewaakt.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de whitepaper “Uw coach voor klantgericht ondernemen binnen de ATP branche”. De whitepaper gaat dieper in op de verschillende gebieden waar een coach ingezet kan worden. Daarnaast worden de bovenstaande praktijkcases verder uiteengezet.

 

Download de whitepaper
Download