Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

User virtualization with Microsoft System Center

User virtualization: optimale gebruikerservaring

In deze whitepaper wordt een oplossing beschreven die een solide basis biedt voor het bouwen van een betrouwbare en goed te beheersen desktop infrastructuur. Daarnaast is ‘user virtualization’ nodig om flexibiliteit en keuzevrijheid te kunnen bieden aan zowel IT als gebruikers en de drempels te slechten die technologie-adoptie in de weg staan. User virtualization is een infrastructuurtechnologie-oplossing die de gebruikersomgeving on-demand virtualiseert, centraliseert, beheert en toepast op een desktop.

Gebruikerswensen en user virtualization
Tegen een achtergrond van desktop transformatie projecten, operationele systeemmigraties en kostenbeheerinitiatieven, worden IT-professionals gedwongen om de uitdaging aan te gaan om de steeds veeleisender en mobielere medewerkers toegang te geven tot zakelijke applicaties via een groeiende veelheid aan devices en omgevingen. Om hierin succesvol te kunnen zijn, zijn IT-afdelingen afgestapt van verouderde en starre infrastructuren en zijn bezig met het plannen en vaststellen van een IT-strategie waarin de gebruiker centraal staat.

‘Dynamische desktop’ komt tegemoet aan veelheid van eisen
Levering van deze nieuwe ‘dynamische desktop’ vergt juiste toepassing van technologie om:

  • applicaties en resources te kunnen leveren aan een steeds diversere groep gebruikers die verwachten productief te kunnen werken met een steeds grotere range van devices met toegang tot het netwerk
  • de infrastructuur te beheren, zowel de fysieke als virtuele, die nodig is om tegemoet te komen aan deze eisen en tegelijkertijd een gepersonaliseerde en productieve gebruikerservaring te bieden
  • te kunnen zorgen voor realisatie van eisen ten aanzien van beleid, veiligheid en compliance, geldend voor de gehele desktop, alle applicaties en soorten gebruikers – op basis van de gebruiker, zijn locatie, device, tijd en datum moeten hun toegangsmogelijkheden dynamisch geconfigureerd kunnen worden.

Met user virtualization zorgen voor consistente gebruikerservaring
User virtualization is een goede oplossing om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers en een contextuele, maar toch een consistente gebruikerservaring op verschillende platforms en devices te bieden. Lees verder over de voordelen van het combineren van de twee beschreven oplossingen, waaronder reductie van kosten.

 

Download de whitepaper
Download