Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

User Environment Management in Windows 10

Conversational User Environment Management

User Environment Management (UEM) wordt niet langer gezien als ‘nice-to-have’. User Environment Management is tegenwoordig net zo belangrijk als applicaties en het besturingssysteem zelf. Een goede UEM implementatie kan zorgen voor een situatie waarin de gebruikers tevreden zijn met de werkomgeving maar daarnaast ook rekening gehouden wordt met het beheer en kosten efficiëntie.

User Environment Management in Windows 10

User Environment Management levert een speciale uitdaging op voor organisaties die Windows 10 hebben geïmplementeerd. Er zijn twee belangrijke uitdagingen waar organisaties die Windows 10 hebben geïmplementeerd mee te maken krijgen:

 1. Windows 10 ondersteuning: Niet alle leveranciers van User Environment Management oplossingen garanderen Windows 10 ondersteuning. Wel kan het zijn dat oplossingen die zijn ontwikkeld voor Windows 8.1 ook prima met Windows 10 werken.
 2. Universal apps: Er zijn applicaties beschikbaar die gedownload kunnen worden uit de Windows Store en werken op alle Windows 10 apparaten zoals PC’s, tablets en smartphones.

Zes belangrijke UEM features

Een User Environment Management oplossing is pas succesvol als voldaan wordt aan een zestal kernfeatures. Onderstaande lijst geeft een overzicht van deze kernfeatures.

 1. Mogelijkheid voor personalisatie
 2. Policy-based beheer
 3. Gewaarborgde security
 4. Gewaarborgde performance
 5. Data-toegankelijkheid
 6. Mogelijk maken van analyses

In de whitepaper Conversational User Environment Management

Lees gratis en geheel vrijblijvend de whitepaper “Conversational User Environment Management” waarin de lezer de volgende dingen kan leren:

 • Zes belangrijke zaken waar naar gekeken moet worden wanneer een User Environment Management (UEM) oplossing overwogen wordt.
 • De impact van Windows 10 op User Environment Management (UEM).
 • Waarom group policies alleen onvoldoende zijn bij het beveiligen van een VDI-omgeving.

Naast bovengenoemde leerpunten wordt in de whitepaper uitgebreid ingegaan op User Environment Management in combinatie met performance, security, data toegankelijkheid en analytics.

 

 

Download de whitepaper
Download