Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Use Customer Analytics To Get Personal

Wat zijn de voordelen van personaliseren met analytics?

Bedrijven proberen producten, aanbiedingen, content en ook communicatie steeds meer de personaliseren. Natuurlijk is dit zodat de klant zich dan uniek voelt, maar ook zodat ze zich speciaal voelen en hierdoor meer geld uitgeven. Organisaties vertrouwen op verschillende analysemethoden voor personalisatie van inkomende en uitgaande klantinteracties. Dit rapport van Forrester benadrukt hoe customer analytics als basis moet dienen voor de personalisering van diverse kanalen.

Ondertussen zijn klanten gewent aan personalisering door de interactie met de organisatie. Enkele pogingen die marketeers hebben gedaan met personalisering zijn:

  • De nadruk leggen op digitale kanalen

Met het World Wide Web en de data die hier op staat is het makkelijker geworden om personalisering toe te passen. Zo is Amazon.com bijvoorbeeld begonnen met het mogelijk maken van productbeoordelingen. E-mail is ook een populair kanaal geworden voor het testen van personalisatie.

  • Focus op de oppervlakkige eigenschappen van de klant

Demografische informatie is vrij makkelijk te vinden op het internet. Gebruik deze informatie voor het persoonlijk aanspreken van de klant.

  • Het mislukken van de analyse van de personalisering

Maar weinig bedrijven ondernemen actie na het bekijken van het effect van de personalisering.

Personalisatie is afhankelijk van een set analytische methoden die gebruik maken van de klantdata voor het volgende interactie moment. Enkele analytische methoden die worden gebruikt voor personalisatie zijn:

  • Eenvoudig  filteren

Welke content is gebruikt of welke service is aangeboden.

  • Collaboratief filteren

De klant die dit product heeft bekeken heeft ook….. bekeken.

  • Segmentatie

Klanten opdelen in groepen op basis van klantgegevens.

  • Bedrijfsregels

Regels die het bedrijf op enige manier beperken.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over het gebruik van Analytics voor personaliseren van producten en informatie. De whitepaper gaat verder in op personalisering met een analytische aanpak en de voordelen voor de organisatie en de klant. Daarnaast geeft de whitepaper 5 elementen die op orde moeten zijn voor het beginnen aan personalisering. Lees verder over uw aanpak voor het personalisering van producten, aanbiedingen en andere informatie.