Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Update: start met goede integratie van Dynamics 365

Experts aan het woord: zo haal je er alles uit

Nieuwe versie beschikbaar met nog meer best practices en aandacht voor gebruik van webhooks.

Met de komst van Software as a Service-oplossingen waagde menig bedrijf de afgelopen jaren de sprong naar de cloud. Een belangrijk aspect bij een succesvolle migratie van onder andere CRM- en ERP-applicaties is een geslaagde integratie met andere bedrijfskritische processen en applicaties. Doe je dat niet, dan loop je vele cloudvoordelen zoals schaalbaarheid en flexibiliteit mis. Deze whitepaper vertelt in detail hoe je ervoor zorgt dat je Dynamics 365 naadloos integreert in jouw bestaande IT-infrastructuur.

Meer dan CRM- en ERP-migratie

Vaak denkt men bij een transitie naar Dynamics 365 enkel aan een migratie van het ERP- en CRM-pakket. Het gaat echter veel verder; het creëert een hybride cloudomgeving die uiteindelijk het pad effent voor een volledige cloudmigratie. Juist daarom is het noodzakelijk om ook de architectuur van je IT-omgeving aan te pakken en voor te bereiden. Zo vermijd je dat de integratie van cloudsoftware met je IT-infrastructuur een last wordt in plaats van een katalysator voor verdere ontwikkeling en transitie.  

Punt 1 op de agenda: integratie

Ben je van plan te starten met Dynamics 365? Zet dan integratie bovenaan de agenda en pak dit op aan het begin van het traject. Een gedegen integratiestrategie vormt namelijk de basis voor succes op korte termijn, maar zal je ook helpen om een verdere migratie naar de cloud in goede banen te leiden. Deze integratiestrategie bestaat in essentie uit:

  • Een integratie-architectuur
  • Duidelijk en gestandaardiseerde implementatierichtlijnen

Van integratie-platform kiezen tot veel voorkomende integratie-patronen…

In deze vernieuwde versie van de whitepaper beschrijven de experts van Codit vaak voorkomende integratie-patronen, voordelen en uitdagingen van diverse integratie-opties en beschikbare integratie platformen. Deze nieuwe versie bevat nog meer lessons learned uit afgeronde en lopende Dynamics 365 projecten en besteedt ook uitgebreid aandacht aan het gebruik van webhooks en de recurring integrations service.

 

Download de whitepaper
Download