Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Uniforme communicatie is een must voor elke onderwijsinstelling

Digitaal werken met Office 365 in de cloud

Onderscheiden is in een concurrerende onderwijsmarkt belangrijker dan ooit. Deels kan je dit doen door het intern goed op orde te hebben. Denk hierbij aan de kwaliteit van het onderwijs, innovatie en door de juiste docenten binnen te halen. Maar om het echte verschil te maken moet je de communicatie op een professionele en efficiënte wijze inrichten. Hoe zorg je voor een uniforme communicatie en professionele uitstraling van uitingen?

Digitaal werken steeds belangrijker

Bij veel onderwijsinstellingen speelt Office 365 een steeds grotere rol, een overstap naar de cloud. Digitaal werken initiatieven worden steeds vaker geopperd. Niet alleen omdat digitaal werken een middel is om processen te harmoniseren, maar ook om ze efficiënter en goedkoper uit te voeren.

Hoger Onderwijs Referentie Architectuur

In het onderwijs zijn documenten nog steeds een belangrijke drager van informatie. Niet alleen intern in de organisatie, maar ook onderling tussen de studenten. Onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs maken vaak gebruik van de HORA (Hoger Onderwijs Referentie) Architectuur. Met deze architectuur krijgt de school een goed overzicht van de documenten binnen de instelling. Denk hierbij aan:

  • Dossiers van studenten
  • Documenten van studenten die bewaard moeten blijven
  • Het (online) leermateriaal dat voor studenten beschikbaar moet zijn.
  • Administratieve documenten zoals documenten van financiën en personeelszaken.

Uniforme communicatie in het hoger onderwijs

Steeds meer onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs zien de complexiteit van de informatievoorziening toenemen. De processen digitaliseren, het aantal samenwerkingsverbanden neem toe en ook internationalisering komt om de hoek kijken. Hoe ga je hier mee om? Deze whitepaper gaat in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is het belang van een goede architectuur?
  • Welke applicaties kunnen een oplossing bieden?
  • Uniformeren en standaardiseren van documenten
  • Wat zijn de voordelen van documentcreatie software?

Wil je aan de slag met een uniforme communicatie binnen de onderwijsinstelling? Ga aan de slag met de concrete aandachtspunten in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download