Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Understanding the Microsoft Cloud

SharePoint: Welke cloud oplossing is de beste?

De term cloud is behoorlijk mistig geworden, het heeft voor verschillende mensen verschillende betekenissen. Het is een buzzword geworden dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Uiteindelijk gaat het er om dat een organisatie minder zorgen heeft over de server infrastructuur en onderhoud, en de ICT-kosten beter voorspelbaar zijn. Het softwarebedrijf dat de clouddienst levert, heeft het voordeel dat het regie houdt over het product. Win/win dus? In dit whitepaper vindt u een heldere uitleg van het begrip cloud. En van de manier waarop Microsoft de afgelopen jaren een omslag heeft gemaakt richting cloud.

Als eindgebruikers zijn we al behoorlijk gewend aan cloudoplossingen, als noemen we het vaak niet zo. Email is een van de eerste cloud gebaseerde producten die iedereen gebruikt. Maar ook diverse programma’s zoals SharePoint, Exchange, Lync, Project Server en Dynamics gaan langzamerhand naar een cloud gebaseerde omgeving. Als organisatie de uitdaging om hier op de juiste manier op in te spelen.

Welke cloud constructie moet je als organisatie kiezen bij de implementatie van SharePoint?
Software als water uit de kraan of elektriciteit uit het stopcontact: zo simpel kan het inmiddels zijn. Microsoft heeft verschillende cloud-based mogelijkheden voor Office 365 en SharePoint. Elke oplossing heeft zo zijn voor- en nadelen. Dit whitepaper gaat in op de verschillende modellen die mogelijk zijn:

  • Software as a Service
  • Platform as a Service
  • On-premises
  • Hybride model

Lees in de whitepaper meer over deze verschillende modellen. Verken de opties, de voordelen en de nadelen en bepaal welk model het beste bij uw organisatie past.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over de Microsoft cloud in combinatie met SharePoint. In de whitepaper wordt nog uitgebreid ingegaan op de bovenstaande categorieën ondersteund met diverse voorbeelden. Nooit meer verwarring over de cloud dus.