Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Tweede Kamer wil MKB-keurmerk voor IT-leveranciers

De Tweede Kamer wil dat er een cyberkeurmerk komt voor het mkb. De kamer heeft daarvoor een motie van VVD, PvdA, D66 en SP aangenomen. Dit moet ondernemingen gaan helpen bij het kiezen van een betrouwbare it-leverancier. Het huidige grote aanbod aan leveranciers maakt deze keuze op dit moment moeilijk, aldus VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski.

Rajkowski: “Mkb’ers hebben vaak niet de kennis, kunde of capaciteit in huis om hun informatiebeveiliging zelfstandig op orde te krijgen. Ze krijgen om die reden ook vaak hulp van externe it-leveranciers die kunnen helpen bij hun cybersecurity-beleid.” Voor kleinere bedrijven is het echter moeilijk om in te schatten of een leverancier betrouwbaar is en kwalitatief hoogwaardig werk aflevert.

Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, is het met de Tweede Kamer eens. ‘Het is van oudsher echter wel aan het bedrijfsleven om marktinstrumenten zoals keurmerken, labels, certificeringen en dergelijke te ontwikkelen. Maar gezien de grote belangen die hier spelen, wil het kabinet ook zelf de ontwikkeling van dit instrumentarium stimuleren’, zo zegt de minister.

Bron: Computable