Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Trendwatcher Ton Abelen over de impact van innovatie op uw service- of onderhoudsorganisatie

SMART service & maintenance

Wat als ik morgen een bedrijf start, bij mijn klanten alles vol hang met sensoren en alle data die ik krijg intelligent kan verwerken? Wat als ik altijd exact op tijd ben om onderdelen die gaan falen te vervangen, door ze on-site te printen? Kan ik een bedrijf laten draaien zonder voorraad, met een paar data experts en een minimale bezetting aan monteurs?

Klinkt dit futuristisch? Ton Abelen is trendwatcher kunstmatige intelligentie. Hij legt in begrijpelijke taal uit welke mogelijkheden KI biedt. Maar ook wat het is en hoe je dat dan toe moet passen als service- of onderhoudsorganisatie.

Ton Abelen is op 11 oktober aanwezig tijdens het SMART Service & Maintenance congres in Arnhem. Daar geeft hij zijn visie op de impact van innovatie op uw business.

De aloude business vraag

Voorafgaand aan het congres vroegen wij hem waarom mensen zich zouden moeten verdiepen in SMART service: “waar zit nu de waarde van Smart Service and Maintenance voor uw organisatie? En hoe komt u erachter wat nu wel en niet werkt. Ga maar eens zoeken op internet en u kunt zich hele dagen vermaken met technologische beloften, start-ups die dromen maar nog niets gepresteerd hebben en futurologen die fantastische vergezichten schetsen. Maar gaat het niet om de gewone aloude business vraag, wanneer is de tijd om te investeren? Waarin investeer ik en hoe pak ik dat aan zodat ik mijn positie versterk?”

Impact van IoT, kunstmatige intelligentie en 3D-printing

Hij voegt hieraan toe: “Tijdens het congres op 11 oktober gaan we samen kijken naar de impact van IoT, kunstmatige intelligentie en overige innovaties zoals 3D-printing op uw business.” Ik denk dat dit één van de weinige manieren is om in één dag niet alleen veel kennis op te doen, maar veel belangrijker om met echte mensen te praten over de kansen van nu. Die zijn er volop, dus start vandaag.”

Verlost van frustrerende taken

Wij vroegen hem ook nog naar een eigen interessante best practice: “In de projecten waar ik bij betrokken ben, was de houding in het begin zeer terughoudend, aangezien er een soort beleving is dat zaken als Smart Maintenance uiteindelijk banen gaan kosten. Wat mooi is om te zien is dat zodra de uitvoering betrokken wordt, zij zien dat zij hun werk alleen maar beter kunnen doen en eindelijk verlost worden van onlogische of frustrerende taken.”

Meld u vandaag aan

Wilt u zich laten inspireren door Ton Abelen en zijn sessie bijwonen? Meld u dan vandaag nog aan voor deelname aan het congres SMART Service & Maintenance!

Bekijk alle informatie op ssm.heliview.nl

Ton schrijft regelmatig artikelen over 3D printing, NANO, IoT en Big Data. Zoals het artikel “Gaat de cocktail van AI, 3D-printing, Nano, IOT en Big Data ook uw business strategie om zeep helpen?