Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Trends in de retailbranche: Zet de consument centraal

How Customer-Centricity Drives Bottom Line Benefit

Bij retailorganisaties is het nu een enorme strijd om het hart van de consument. Sommige retailers pakken dit rustig aan en voeren kleine verberingen door, andere gaan ‘all in’ en ontwerpen een complete ‘customer shopping experience’. Is dit allemaal nodig en is dit het waard? Deze vraag stellen veel retailers zichzelf momenteel.

Dit e-book werpt een blik op de huidige trends die momenteel een grote impact hebben op de retailbranche. Het e-book gaat tevens in op de strategieën die mogelijk ingezet kunnen worden om optimaal te kunnen profiteren van deze trends. Plaats de klant in het hart van de organisatie!

Omnichannel retailing: Hou van de consument
Locatie is alles bij het zoeken van toenadering richting de consument. Dit was voorheen al belangrijk en dat is het nog steeds. Een consument wil kunnen winkelen waar ze willen, wanneer ze willen en hoe ze dat willen. Of dit nu is in een fysieke winkel of online. Een consument geeft niks om omnichannel, de consument wil een consistente en naadloze ervaring met de retailer, ongeacht het kanaal. Hoe kunt u dit realiseren? Neem de onderstaande tips mee en zet de consument centraal in de organisatie:

  1. Zorg voor een consistente en uitstekende shopbeleving
  2. Denk aan de verschillende apparaten (PC, tablet, smartphone)
  3. Denk aan de verschillende kanalen
  4. Vergeet vooral niet de social media kanalen

Zijn consumenten het waard?
Uit onderzoek komt naar voren dat cross-channel consumenten voor retailers meer winst opleveren en dat er manieren zijn om nog meer winst te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het laten zien van aanvullende producten op basis van hun zoek resultaten of aankoopgeschiedenis. Dit kan het aantal aankopen verhogen met 39%.

Download het e-book: I love customers
Staat de consument centraal in de organisatie? Dit e-book gaat in op een aantal trends die momenteel spelen in de retailbranche. Lees in dit e-book meer over de onderstaande trends:

  • Internet of Things (IoT)
  • Retail en Big Data
  • Digitale voorraden
  • Social media
  • Retail en klant loyaliteit