Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Trends huisstijlkenmerken en huisstijlbewaking

Het belang van de huisstijl als onderdeel van de branding neemt alsmaar toe. De huisstijl dient als belangrijk middel om je corporate identity te onderscheiden van de concurrentie. Maar hoe kun je je als organisatie nu het beste onderscheiden? Lees hieronder over de nieuwe trends op het gebied van huisstijlkenmerken en huisstijlbewaking.

Illustraties en échte foto’s vervangen stockfoto’s

Stockfoto’s hebben ooit een belangrijke rol gekregen om de aandacht van de toeschouwer te trekken en een bepaalde boodschap over te brengen. Dit jaar zullen de stockfoto’s echter plaats maken voor échte foto’s en illustraties. Authentieke fotografie zien we steeds meer terug komen. Meer en meer organisaties kiezen dan ook voor eigen, professionele foto’s. Illustraties en op maat gemaakte animaties in de huisstijl van jouw organisatie kunnen de boodschap vaak nog beter overbrengen. Hiermee wordt een extra herkenbare en persoonlijke ‘touch’ gegeven aan jouw website, brief of flyer.

Typografie

The Bigger the Better, zal voor lettertypen de slogan van 2018 zijn. Grote en vooral unieke lettertypes zien we steeds vaker terugkomen. Ze kunnen toegepast worden om meer aandacht te trekken, daar waar jij dat wilt. De typografie, zowel online als offline, wordt steeds speelser en creatiever. Het gebruik van texturen, vormen en het verwerken van tekst in foto’s neemt meer en meer toe. Ook het gebruik van kleurverloop, bijvoorbeeld als filter op een foto, blijft in 2018 hot.

Felle kleuren en veel contrast

In het verleden werd vaak gekozen voor onopvallende, veilige internet kleuren (web-safe colors). Felle kleuren worden echter steeds meer toegepast om een organisatie op te laten vallen en herkenbaar te maken. Daarnaast zien we dat ontwerpen steeds strakker en opvallender worden door het gebruik van veel contrast in combinatie met twee of drie kleuren, wat zorgt voor een minimalistisch en in het oog springend design. Opvallen mag!

Automatiseren van huisstijlbewaking

In 2018 is efficiënt werken een must en is procesverbetering een dagelijkse bezigheid geworden. Ook op het gebied van huisstijlbeheer. We zien steeds meer software tools op de markt verschijnen die zich richten op het automatiseren van huisstijlbewaking. Deze software helpt de gebruiker door documenten, afhankelijk van het type, automatisch op te maken in de huisstijl van de organisatie. Deze software wordt veelal gebruikt om de huisstijl van grote organisaties te kunnen managen, maar ook steeds meer MKB’ers beginnen te investeren in huisstijlautomatisering, om te concurreren met de professionele uitstraling van een multinational.

Sjabloon management in de Cloud

Om te voorkomen dat jouw organisatie veel uren kwijt is aan administratie en huisstijlbewaking heeft iWRITER template management software ontwikkeld. Door sjablonen ofwel templates in de Cloud te managen (centraal sjabloonbeheer) wordt huisstijlbewaking organisatiebreed doorgevoerd. Door middel van slimme bouwstenen en invulvelden kunnen medewerkers eenvoudig documenten en sjablonen maken in de vertrouwde Microsoft Office omgeving, automatisch voorzien van de juiste huisstijlkenmerken.

Zelf uitproberen hoe huisstijlmanagement eenvoudiger wordt? Probeer de huisstijlbewaking software van iWRITER.