Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Trap niet in deze 11 valkuilen

De implementatie van digitaal werken

Het woord ‘intranet’ roept bij vele stoffige gedachten op, maar het intranet is tegenwoordig zoveel meer dan een digitale muurkrant! Het is het start en eindpunt van een werkdag. Het delen, samenwerken, communiceren en innoveren gaat steeds sneller en sneller door de digitale werkplek. Een goede implementatie is hierbij dan wel een must. Wat kan er allemaal mis gaan bij een implementatie? Hoe haal je het meeste uit je medewerkers en de investering? In deze whitepaper nemen we je mee in de 11 meest voorkomende valkuilen en laten we zien hoe je deze kan vermijden.

Niet bij iedereen gaat de implementatie van een digitale werkomgeving van een leien dakje. Waar gaat het fout en hoe kan je een implementatie vlekkeloos laten verlopen? We zetten hieronder de eerste 3 valkuilen alvast voor je op een rijtje:

1. Niet alle neuzen staan dezelfde kant op

Meteen aan het begin van het project is het zaak om de doelstellingen helder te maken. Het voorkomt dat er achteraf discussies ontstaan en het geeft een mooi vergezicht waar mensen naartoe werken.

2. De digitale werkomgeving is een exclusief IT-project

Organisaties denken vaak dat de implementatie van een digitale werkomgeving een IT-project is. Het valt misschien binnen het IT-domein, maar het is zeker een project voor de hele organisatie. Haak altijd nog voor de start alle relevante medewerkers aan.

3. Vasthouden aan oude applicaties

Verandering is een stressvolle gebeurtenis en wij gewoontedieren houden daarom het liefste vast aan de bekende apps, programma’s en werkomgeving. Met als gevolg dat buiten het zicht van de organisatie veel verschillende applicaties worden gebruikt. Hierdoor is de grip op data volledig zoek.

Zorg ervoor dat je de valkuilen bij de implementatie van digitaal werken voor blijft en ga vandaag nog aan de slag met de volledige whitepaper. Zorg dat je organisatie en je collega’s optimaal profiteren van de investering.

 

Download de whitepaper
Download