Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Transforming care delivery with Windows Azure

Nieuwe mogelijkheden en flexibiliteit cloud-platform

​Dit artikel beschrijft een aantal typische scenario's waarin de nieuwe mogelijkheden en flexibiliteit van het Windows Azure platform voor zorginstellingen. Cloud computing heeft het potentieel om de levering van een betere kwaliteit van zorg in staat te stellen voor meer mensen – tegen lagere kosten.

Wat is Windows Azure?
Het Windows Azure platform bestaat uit een reeks van cloud computing diensten die afzonderlijk of samen kunnen worden gebruikt. Windows Azure wordt gebruikt om nieuwe applicaties vanuit de cloud te laten draaien of bestaande applicaties met cloud-gebaseerde vermogens op te versterken. Het stelt ontwikkelaars in staat om snel en eenvoudig applicaties en webservices op te bouwen, te implementeren, te schalen en te beheren. Door zich te richten op het leveren van business logica en functionaliteit aan applicaties in plaats van druk te maken over de onderliggende infrastructuur, kunnen ze actief onderdeel worden van innovaties rondom het zorgproces.
 
Data Management in de zorgsector: data in de cloud?
De zorgsector ondervindt nu explosieve groei van data die wordt verzameld uit verschillende diagnostische en bewakingsapparatuur. Deze data moet veilig en efficiënt worden opgeslagen en beschikbaar gesteld als dat nodig is. Cloud Storage kan hierin soelaas bieden.
 
Andere scenario’s waarbij Azure kan helpen, zijn:
  • Digitaal Archief
  • Disaster Recovery en Business Continuity
  • Endpoint Applicatie Configuratie & Management
  • Elektronisch Patiënten Dossier
  • Content Management
Lees in deze whitepaper over deze scenario’s.

 

Download de whitepaper
Download