Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Transformeren naar een digitale gemeente

Betere dienstverlening, minder werkdruk

We leven in een digitale samenleving. In ons privéleven gebruiken we voor alles apps. Veel gemeenten staan nog aan het begin van hun digitale transformatie. Ze willen graag verder omdat ze zien dat ze dankzij digitale tools veel handmatig, herhalend werk kunnen automatiseren. Ambtenaren krijgen daarmee meer grip op processen en kunnen meer in minder tijd. Het allerbelangrijkste is dat digitalisering de dienstverlening verbetert. Waar staan gemeenten nu en wat is er mogelijk dankzij de cloud, kunstmatige intelligentie en andere technologie? Dat en meer lees je in het magazine Infolutie 2019.

Cloud: de katalysator van technologie en innovatie

De cloud is de katalysator van digitale technologieën. Wat hebben gemeenten aan cloud-software en wat betekent dit voor hun dienstverlening en de software? Denk alleen al aan de inzet van e-facturering waarmee tijdrovende processen eenvoudig, snel en foutloos worden. Je leest bijvoorbeeld hoe de gemeente Ede stappen zet met digitale facturering en het zaaksysteem. Dankzij een vooruitstrevende visie op informatiebeheer kan deze Veluwse gemeente haar serviceniveau vergroten. Nu kunnen ze cliënten integraal van dienst zijn.

Mens leidend bij digitale transformatie

Technologie is belangrijk, maar het moet wel altijd de mens helpen. Hoe zorgen gemeenten en bedrijven dat tijdens de digitale transformatie de menskant centraal staat? Hoe pluk je de vruchten van de emotie en creativiteit van de mens en de efficiëntie en ratio van de machine? In dit magazine lees je hoe je een brug slaat tussen mens en machine. Download daarom Infolutie 2019 en lees alles over trends en strategieën voor een veilig, duurzaam en verantwoord gebruik van informatie waarmee je burgers beter kunt helpen.