Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Top Testing and Targeting Tips for 2013

32 Tips naar testing en targeting

Targeting en personaliseren is voor steeds meer organisaties een belangrijk onderwerp. Uit een studie komt naar voren dat 41% van de consumenten de relatie opzegt door berichtgeving die niet relevant is. Juist daarvoor is het zo belangrijk om gericht te denken en gepersonaliseerde berichten te sturen. Targeting komt uit onderzoeken ook wel naar voren als een boost voor de merkbekendheid.

Om bedrijven te helpen bij targeting is Adobe opzoek gegaan naar 32 tips die kunnen helpen bij targeting, maar ook bij mobiele targeting en social targeting. Hieronder alvast een aantal tips op een rijtje om een indruk te krijgen van de drie onderwerpen.

Targeting tips:

Tip 3: Kies een opvallend element op de pagina om te testen, binnen de doelgroep

Zelfs kleine veranderingen kunnen al een grote invloed hebben. Zorg dat het te testen element zichtbaar is, zodat de bezoeker kan zien wat de verandering is. Als het niet zichtbaar is, kan het zijn dat de test niet correct is. 

Mobiele targeting Tips:

Tip 23: Target functionaliteit wat is getest voor mobiele apparaten

Een tablet of smartphone gebruiker moet gefocust zijn op touch gedreven controle, i.p.v. een muisklik of een toetsenbord. Maak gebruik van mobiele beeldschermgebruik, finger swipe, touch, slepen en zoemen. Lees er meer over in de whitepaper.

Social Targeting Tips:

Tip 30: Kies gerichte content en betrek klanten eerder in de vakantie periode

Het is moeilijk om er uit te springen in de vakantieperiode. Zet Social Media campagnes vroeg op en het kan een voordeel hebben. Lees er meer over in de whitepaper.

Download de whitepaper
Download nu geheel vrijblijvend de whitepaper met alle 32 targeting tips. Elke tip komt uitgebreid aan de orde. Welke tip gaat u in 2013 implementeren? Lees snel verder!