Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Top Five DNS Security Attack Risks and How to Avoid Them

De top 5 van DNS Security risico’s

Cyberaanvallen op Domain Name System (DNS) servers is een van de meest voorkomende bedreigingen bij internetbeveiliging vandaag de dag. Doordat DNS gebruikt wordt voor vrijwel alle netwerkapplicaties (zoals e-mail, surfen over het web, ecommerce, internet telefonie) bedreigt dit type aanval de basis van moderne communicatie en business in een organisatie.

DNS Servers

Domain Name System (DNS) servers zijn essentieel voor de netwerk infrastructuur. DNS Servers mappen domeinnamen aan IP adressen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld surfen over het web, e-mail, en ecommerce mogelijk.

DNS Servers hebben in organisaties over het algemeen twee rollen. De eerste rol is het omzetten van interne verzoeken en de tweede rol is het beantwoorden van verzoeken aan de domeinnaam van de organisatie door nameservers over het internet. In een goede DNS architectuur zijn deze twee rollen gescheiden over twee sets van nameservers.

Uitdagingen DNS Security

  • Complex management
  • Bestrijden van kwetsbaarheden
  • Moeilijke upgrades
  • Steeds groeiende aanvalsmogelijkheden

De meeste bedrijven gebruiken voor nameservers een standaard besturingssysteem.  Ondanks dat dit een goedkope oplossing is en kan functioneren brengt het gebruik van een standaard besturingssysteem risico’s met zich mee waardoor de kwetsbaarheid wordt vergroot. Voorbeelden van deze kwetsbaarheden zijn:

  • Standaard besturingssystemen vereisen meer kennis om ze goed te beveiligen
  • De nameserver code moet regelmatig geüpdate worden terwijl het besturingssysteem los ervan ook geüpdate moet worden.
  • De ondersteuning van login kan door hackers worden misbruikt om administrator rechten te verkrijgen.
  • De meeste algemene besturingssystemen bieden alles of niks beheer.
  • Configuratie van de interne beveiliging van een nameserver is moeilijk en wordt vaak genegeerd

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt wat organisaties kunnen doen om goed voorbereid te zijn op een DNS aanval. Ook worden de gevolgen van het gebruik van een standaard besturingssysteem uitgebreid behandeld. Daarnaast krijgt de lezer enkele zeer handige tips bij het bestrijden van de kwetsbaarheden die vandaag de dag spelen rondom DNS.

 

Download de whitepaper
Download