Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Top 5 aandachtspunten voor Cloud migratie in 2016

Wat hebben we geleerd van Cloud projecten in de afgelopen jaren?

Waar moet een bedrijf rekening mee houden als ze willen migreren naar de cloud? Het selecteren en implementeren van een cloudomgeving kan, zoals bij veel bedrijven, al snel 6 tot 9+ maanden duren. Een aantal van de belangrijkste tegenslagen waren: ervaring van medewerkers, het managen van applicatiespecifieke prestaties op de cloud en het verplaatsen van computerbestanden die niet optimaal ontwikkeld zijn voor de cloud.  Als bedrijf is het belangrijk rekening te houden met  een aantal do’s en don’ts bij het transformeren naar een cloudomgeving.

In het artikel zal dieper worden ingegaan op de cloudtransformatie bij een aantal bedrijven. Hierbij werd tegen een aantal dingen aangelopen waar de do’s en don’ts uit afgeleid zijn. Bij het voorbereiden op een transformatie naar een cloud-omgeving kan de lijst met tips die hieruit naar voren kwam kan hulp bieden.

Top 5 do’s en don’ts

  1. Weet welke apps naar de cloud kunnen en welke niet
  2. Plan vooruit en doe voorbereidingen voor de toekomst met de cloud
  3. Flexibiliteit in een platform is erg belangrijk
  4. Zorg voor een platform dat eigen inbreng mogelijk maakt
  5. Begin niet gelijk te groot

Download de whitepaper geheel gratis en vrijblijvend voor meer informatie over de do’s en don’ts bij het migreren naar een cloudomgeving. Er zal onder andere dieper worden ingegaan op de bovenstaande punten en hoe ze tot stand zijn gekomen. 

 

Download de whitepaper
Download