Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Top 10 redenen voor extra informatiebeveiliging met desktopvirtualisatie

Extra Informatiebeveiliging met desktopvirtualisatie

Met Mobiliteit, flexwerken, Bring Your Own Device en intensievere samenwerking is ook de manier van risicobeheersing veranderd. De grote uitdaging is mensen de flexibiliteit geven om optimaal, productief en veilig te werken, zonder dat hier al te veel risico’s bij komen kijken. Om de concurrentie voor te blijven moeten medewerkers meer toegang krijgen tot bedrijfsmiddelen en bedrijfsgegevens dan ooit tevoren. Dit betekent ook dat de beveiliging van voorheen niet meer voldoende is. Voor de IT afdeling brengen alle ter beschikking gestelde laptops, tablets en smartphones een extra complexiteit met zich mee voor de beveiliging.

Deze whitepaper gaat in op de mogelijkheid van desktopvirtualisatie als middel om de informatiebeveiliging te verbeteren. Wat zijn de belangrijkste voordelen van de implementatie van desktopvirtualisatie voor een veiligere IT-architectuur? Daarnaast komt er een top 10 met voordelen van desktopvirtualisatie voor een verbeterde informatiebeveiliging aan de orde.

De voordelen van desktopvirtualisatie
Desktopvirtualisatie geeft een organisatie mogelijkheden om informatie te beveiligen en de risico’s te beheersen. Maar wat zijn de voordelen van desktopvirtualisatie? Hieronder een paar van de voordelen op een rijtje:

  • Centralisering van de resources.
  • Toegangcontrole op basis van beleidsregels.
  • Toegang op elke vorm van apparatuur.

Lees in de whitepaper nog meer belangrijke voordelen bij de implementatie van desktopvirtualisatie.

Top 10 redenen voor extra beveiliging van informatie door middel van desktopvirtualisatie

  1. Flexibele werkplekken en mobiliteit
  2. Geen angst voor consumerization
  3. Voorkom van dataverlies, garantie van privacy en bescherming van intellectueel eigendom
  4. Wereldwijde conformering
  5. Meer mogelijkheden voor contractors

Download de whitepaper
Meer te weten komen over deze top 10 redenen voor extra beveiliging van informatie door middel van desktopvirtualisatie? Download nu vrijblijvend de whitepaper over desktopvirtualisatie en informatiebeveiliging.

 

Download de whitepaper
Download