Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Top 10 redenen om informatiebeveiliging te versterken met desktop virtualisatie

Top 10 reasons to strengthen information security

Bij het aannemen van een nieuwe manier van werken wordt ook om een nieuwe manier van het managen van risico’s gevraagd. Denk bij het nieuwe werken aan mobiliteit, flexwerken, BYOD en het verhogen van de samenwerking tussen verschillende organisaties. Dit zorgt voor een ander risico profiel en ondermijnd de bestaande IT-architectuur. Een grote uitdaging is om medewerkers de vrijheid te laten behouden, voor een optimale productiviteit, en tegelijkertijd de beveiliging en compliance die binnen de organisatie vereist is te bewaren.

Met de gedreven hackers van vandaag zijn firewalls, antivirusprogramma’s en monitoring nog steeds een belangrijke basis, maar niet meer genoeg. Voor potentiële aanvallen op applicaties, data en apparaten is een extra beveiligingslaag een must. Desktop virtualisatie zorgt voor het vereenvoudigs aannemen van een extra beveiligingslaag en geeft medewerkers de vrijheid en flexibiliteit om te werken waar en wanneer ze willen.

In de  whitepaper wordt verder ingegaan op 10 redenen om de informatiebeveiliging te versterken wanneer er gebruik wordt gemaakt van desktop virtualisatie. Hieronder alvast vijf van de tien redenen op en rijtje:

  1. Ondersteuning van flexibele werkplekken
  2. Groen licht voor consumerization
  3. Geen dataverlies, optimale privacy en het beveiligen van intellectueel eigendom
  4. Wereldwijde compliance
  5. Geeft contractanten meer macht

Nieuwsgierig geworden naar de uitleg van de bovenstaande 5 redenen om gebruik te maken van desktop virtualisatie of wilt u meer lezen over de overige 5 redenen? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper. 

 

Download de whitepaper
Download