Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Top 10 cloud trends voor 2016

Wat zijn de cloud-trends voor 2016?

Het cloud technologielandschap is in 2015 een heel andere weg ingeslagen. Dit zou eigenlijk alleen in een zeer ontwrichtende markt kunnen voorkomen. In 2015 is het laatste beetje twijfel over de cloud bij sceptici weggenomen. Bij organisaties groeit langzaam het besef dat data, als een kritisch bedrijfsaspect, heel efficiënt en kosteneffectief opgeslagen kan worden in de cloud. De database, integratie en de analytics markt proberen nu uit te vinden hoe elk onderdeel kan profiteren van deze verschuiving.

In deze whitepaper wordt teruggekeken naar de afgelopen twaalf maanden en besproken in wat voor manier de technologie veranderd op het gebied van bedrijfsbeslissingen. Uit deze evaluatie komt een top 10 van cloud trends naar voren voor 2016. De eerste 5 van deze top 10 ziet er als volgt uit:

 1. Het is een data landroof
  Het is een race voor uw data. Alle grote cloud spelers willen dat iedereen hun data verplaatst naar de cloud.
 2. Partners worden meegesleurd in een cloud prijzenoorlog
  Grote cloud spelers voeren een strijd om klanten te contracteren en daarbij is de portemonnee van de klant het belangrijkste.
 3. Grote bedrijven pakken cloud groots aan
  Grote organisaties vanuit verschillende branches transformeren hun data naar de cloud.
 4. Cloud analytics helpt IT
  De mogelijkheid om de kosten bij te houden en de capaciteit van de cloud uit te breiden aan de hand van analytics oplossingen.
 5. Hardwaregiganten blijven creatief om relevant in de cloud te blijven
  Grote organisaties blijven de gok wagen om strategisch te blijven in de wereld van cloud spelers.

Lees in de volledige whitepaper meer over de volledige top 10 trends voor 2016. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download