Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Toch niet weer nieuwe software?

Goede adoptie vermindert irritatie op de werkvloer

Het gebeurt zo vaak: vanuit de organisatie wordt beslist om aan de slag te gaan met nieuwe technologie. Van de één op de andere dag krijgen alle medewerkers nieuwe software op hun devices en in de mail zit een melding dat vanaf nu iedereen met deze tools aan de slag moet. Veel plezier en veel succes; werken wordt nu een stuk eenvoudiger en sneller. Toch zit een aantal medewerkers niet te wachten op weer nieuwe tools. Want het brengt hen helemaal geen voordelen, het geeft hen stress en juist meer werk! Hoe zorg je ervoor dat de introductie van nieuwe tools voor iedereen vlot verloopt? En hoe zorg je ervoor dat de tools matchen met de wensen en behoeften van medewerkers?

Dat weet je toch wel?!

Het is een vaak gemaakte fout: organisaties overschatten de vaardigheden van medewerkers. Wordt er nieuwe software uitgerold? Dan gaat maar een klein aantal medewerkers zelf op zoek naar hoe alles werkt. Een derde van onze collega’s is echter te onervaren met de digitale hulpmiddelen en heeft gewoon geen tijd om het zelf maar uit te zoeken. Resultaat? De nieuwe IT-investering wordt vooral als lastig ervaren. Zo ontstaat er ook spanning tussen de collega’s die wel onmiddellijk aan boord zijn en collega’s die liever op de oude, vertrouwde manier verder werken.

Adoptie: hoe pak je het aan?

Deze whitepaper laat je zien hoe je ervoor zorgt dat iedereen aan de slag gaat met de nieuwe tools. Zo haal je ook onmiddellijk meer uit jouw IT-investering en kan iedereen genieten van de voordelen. Deze whitepaper besteedt aandacht aan onder andere:

  • Kenmerken van de digitale werkomgeving
  • Inventarisatie digitale volwassenheid van jouw organisatie
  • Adoptiestrategie op basis van bestaande werkscenario’s

Benieuwd hoe jouw organisatie hiermee aan de slag kan? Download hier deze praktische whitepaper en zorg voor een geslaagde uitrol van nieuwe technologie.

 

Download de whitepaper
Download