Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Tips voor het schrijven van een effectieve Azure-businesscase

Overtuig de rest van de organisatie van de voordelen

Kosten besparen, sneller innoveren, schaalbaarheid, veiliger werken: er zijn een hoop redenen waarom IT-managers voordelen zien bij een stap richting Microsoft Azure. Nadat je alle mogelijkheden doorzocht en een antwoord kreeg op jouw initiële vragen, is het nu tijd voor misschien wel één van de moeilijkste opdrachten: de rest van de organisatie overtuigen en akkoord krijgen van het hoger management voor deze investering. Om jou hierbij te ondersteunen vind je in deze whitepaper praktische tips en adviezen voor het schrijven van een Azure-businesscase.

Tip 1: Begin met het waarom voor jouw keuze

Voor je start met het schrijven van een businesscase moet je eerst weten waarom je met Azure wil werken. Gaat het vooral om de innovatiekracht die het bedrijf krijgt? Is kostenbesparing de belangrijkste motivatie? Wat jouw redenen ook zijn om te kiezen voor Azure, zorg ervoor dat je keuze gebaseerd is op feiten en op echte wensen uit de organisatie. Kiezen voor Azure omdat jouw zwager daar enthousiast over is, is geen basis voor een solide businesscase. Praat met mensen uit je organisatie, praat met je IT-partners en onderzoek het waarom van jouw wens om met Azure te starten.

Cloudkosten en verschillende implementatie-trajecten

Waar je niet omheen kan in jouw businessplan zijn de maandelijkse kosten van een cloudomgeving. Daarom vind je in deze whitepaper een aantal punten waarmee je rekening moet houden bij jouw berekeningen. Maar het houdt natuurlijk niet op bij de kosten, daarom lees je in deze whitepaper ook meer over:

  • Verschillende manieren om Azure te implementeren
  • Kosten die gepaard gaan bij deze verschillende implementatie-trajecten
  • Inzicht in de technische verschijningsvormen van de cloud: IaaS, PaaS en SaaS
  • Belang van adoptie

Wil jij dus een solide en complete businesscase voor Azure presenteren? Ga dan snel aan de slag met deze praktische whitepaper vol tips, adviezen en praktijkvoorbeelden.

 

Download de whitepaper
Download