Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Tijd om te innoveren of om tijd te besparen?

Uitkomsten onderzoek productiviteit van IT afdeling

Deze whitepaper geeft de uitkomst van het onderzoek, gehouden onder onder 300 IT managers. Het onderzoek gaat over de productiviteit van IT afdelingen, de trends en ontwikkelingen op bedrijfsmatig en technisch gebied, de ondersteuning van eindgebruikers, en de relatie tussen productiviteit en innovatie. Met de uitkomsten kunt u uw eigen IT situatie vergelijken met andere organisaties en kunnen onderbouwde beslissingen worden genomen over het beheer van de IT omgeving.

Processen optimaliseren is de grootste uitdaging
Voor IT managers is het de grootste uitdaging om processen te optimaliseren binnen de IT omgeving. Daarnaast is het lastig om de gebruikerstevredenheid te verhogen en de kosten te beheren. Om kosten te kunnen besparen moet er efficiënter gewerkt worden, om daarmee de gebruikers tevreden te stellen. Zonder het doen van investeringen in technologie is dit vaak erg moeilijk. Door ontwikkelingen als Bring-Your-Own Device (BYOD) is de vraag naar een efficiëntere werkwijze alleen maar toegenomen.

Mobile en Cloud Computing zijn de belangrijkste IT trends
Het faciliteren van BYOD in de IT omgeving kost veel tijd. Verwacht wordt dat het gebruik van mobiele apparaten als smartphones en tablets toeneemt en dat dit van grote invloed is op de manier van werken binnen veel organisaties. Ondanks dat de cloud al een tijd aanwezig is, is deze techniek bij veel organisaties nog steeds een belangrijke vernieuwing waar zij in willen investeren en wat voor een positieve bijdrage op de werkvloer moet gaan zorgen. Uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven al bezig zijn met cloud computing in de vorm van Software-as-a-Service, maar in combinatie met eigen bedrijfsapplicaties.

Download vrijblijvend de whitepaper “Tijd om te innoveren of om tijd te besparen?” waarin u alles kunt lezen over de ontwikkelingen op de werkvloer op het gebied van productiviteit, en technologie als BYOD en cloud computing.  Daarnaast worden de grootste uitdagingen voor IT managers uitgelicht.

 

Download de whitepaper
Download