Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Tien redenen voor informatiebeveiliging met desktopvirtualisatie

Extra beveiligingslaag met desktopvirtualisatie

Om de concurrentie voor te blijven willen organisaties de hoogste prestaties bereiken. Om die prestaties te bereiken moeten zij hun medewerkers op de meest uiteenlopende locaties aan het werk kunnen zetten en hun resources op meer manieren dan ooit ontsluiten. Al die verschillende soorten werkplekken, medewerkers en toegangsmethoden leiden er vaak toe dat traditionele beveiliging strategieën op springen staan.

Aanvallers vandaag de dag richten zich steeds vaker op applicaties en data. Goede firewalls, antivirusoplossingen, toegangscontrole en bewaking blijven hier nog altijd belangrijk, maar helemaal afdoende zijn ze niet. Om deze risico’s goed te ondervangen is er behoefte aan een nieuwe beveiligingslaag. Desktopvirtualisatie zorgt voor deze extra beveiligingslaag.

Desktopvirtualisatie geeft organisaties de vrijheid om workshifting toe te passen en om medewerkers en resources overal en altijd in te zetten. Een goed doordachte desktopvirtualisatieoplossing heeft een paar belangrijke voordelen ten opzichte van een traditioneel beveiligingsmodel, deze zijn:

  • Centrale resources;
  • Toegangscontrole op basis van policy’s;
  • Toegang op alle mogelijke hardware;
  • Ingebouwde datacompliance.

Lees in deze whitepaper alle tien de redenen om de informatiebeveiliging te verbeteren met desktopvirtualisatie en zo betere controle en minder risico’s te realiseren, zonder daarbij toe te geven op het gebied van productiviteit en groei.