Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Thuiswerken? Dan wel met de juiste apparatuur

Thuiswerken was eerst vooral een uitzondering op de regel. De komst van het coronavirus heeft onze werkroutines flink door de war geschopt, waardoor we nu (wanneer onze beroepen het toelaten) zoveel mogelijk vanuit huis werken. Nu we de kantoren waarschijnlijk nog even moeten missen, is het tijd om goed te kijken naar het verbeteren van je thuiswerkkantoor.

Upgrade jouw thuiskantoor

Zit jij nog met een kleine laptop achter de keukentafel? Zeker wanneer je op kantoor alle luxe had met twee schermen, een snelle desktop, een handig docking station…is het thuis toch even behelpen. Tijd voor een upgrade van jouw thuiskantoor! Dit heb je daarvoor nodig:

  • Een zakelijke laptop, PC of MacBook met voldoende opslagcapaciteit en werkgeheugen om snel te kunnen werken.
  • Extra monitoren, zodat je eenvoudig in meerdere bestanden tegelijkertijd kan werken.
  • Handige randapparatuur zoals een toetsenbord, muis of printer.
  • De juiste software en applicaties zoals Word, Teams en Outlook.
  • Een stabiele en snelle internetverbinding. Zeker bij alle video calls met collega’s is dit onmisbaar!
  • Denk ook aan de juiste bureaustoel en een leuke aankleding van je werkomgeving. Kies niet voor tientallen fotolijstjes (iets teveel afleiding), maar kies bijvoorbeeld voor een luchtzuiverende plant voor wat kleur in je thuiskantoor.

 

Veiligheid werken vanuit huis

Het gaat daarnaast niet alleen om de juiste apparatuur om je werk te kunnen uitvoeren. Veilig werken vanuit huis is een ontzettend belangrijk thema. Particuliere computers zijn vaak niet 100% veilig omdat er ongewenste, gevaarlijke of verouderde software op deze computers staan. Hoe ga je om met databeveiliging, datalekken en aansprakelijkheid? Werkgevers moeten hun werknemers daarom voorzien van goed werkend IT-apparatuur, waarmee ze veilig thuis kunnen werken.

 

Apparatuur huren

De aanschaf van nieuwe computerapparatuur is een flinke investering voor bedrijven. En wat gebeurt er met de extra aangeschafte laptops, tablets en schermen, wanneer we over een tijdje weer (deels) terug naar kantoor mogen? Een ideale oplossing is om tijdelijk apparatuur te huren. Zo biedt je werknemers de beste laptops, desktops, monitors, MacBooks, tablets en randapparatuur, die voldaan aan alle veiligheidsvoorschriften. Je bepaalt zelf hoe lang je apparatuur huurt, of dit nu voor 1 dag, 1 maand, 6 maanden of langer is: alles is mogelijk.