Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Thuisbezorging van bestelling verbeteren voor meer blije klanten

Meer omzet en minder kosten voor retailers

Na de jarenlange optimalisatie van de winkelbeleving van de klant, is het voor veel retailers tijd geworden om de thuisbeleving aan te pakken. De optimalisatie van thuisbezorgingen, zoals het op dezelfde dag als de aankoop wordt gedaan direct thuis afleveren van het product, zorgen ervoor dat veel retailers hun werkprocessen opnieuw onder de loep moeten nemen. Thuisbezorgingen kunnen grote impact hebben op de winstgevendheid van een organisatie. Het gaat bij veel klanten namelijk niet meer alleen om het product en de prijs, maar ook om het gemak van thuis afleveren van het product.

Het moment van levering steeds korter na de aankoop 

De meeste organisaties die bij hen gekochte producten bij de klant thuis afleveren, maken gebruik van een strak tijdsschema. Dit is volledig geautomatiseerd. Bij sommige webwinkels kunnen klanten zelf het bezorgmoment kiezen. Maar vaak zijn de tijdspannes van deze bezorgmomenten dusdanig lang dat het lastig wordt om in te schatten hoe laat de bezorging plaats gaat vinden. Om de bezorgservice te verbeteren, zou het mooi zijn als de klant uit meerdere verschillende bezorgmomenten kan kiezen. Deze vrijheid in keuze van bezorgtijdstip is cruciaal om de klant een positieve aankoopervaring te bezorgen. Of de levertijden wel of niet passen bij de planning van de klant, kan beslissend zijn of de koop wel of niet doorgaat.

Thuisbezorging van bestellingen verbeteren is de sleutel tot succes

In deze whitepaper wordt stilgestaan bij het feit dat de het koopproces van de klant niet meer alleen maar afhangt van het product en het prijskaartje, maar ook van de leveringsservice. Het verbeteren van de leveringsdiensten en -service is dus de sleutel tot succes voor retailers. Dat betaalt zich terug in winst en klanttevredenheid. Lees verder voor meer informatie.