Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Thuisbezorgen op zelfgekozen tijd is USP

Om deze redenen kiezen klanten toch voor uw winkel

Winkels concurreren tegenwoordig niet alleen meer met elkaar op product, prijs en kwaliteit, maar juist op service en gemak. Ook de thuisbezorgservice is een manier waarop winkels zich van elkaar kunnen onderscheiden. Want: dit is één van de gemakken waar de consument anno nu niet meer buiten kan en wil. Hoe zorgt u er als retailer voor dat thuisbezorgen zo aantrekkelijk mogelijk wordt voor uw klant en tóch efficiënt blijft?

Meer klanten door goede thuisbezorgservice

Winkeliers staan tegenwoordig voor de uitdaging om marges te behouden en tegelijkertijd meer waarde aan de klant te bieden. Sommige ondernemers zijn hier zo goed in dat zij juist meer nieuwe klanten weten aan te trekken. Dat kan door continue optimalisatie van het bestelproces en de thuisbezorging.

Thuisbezorgen wanneer de klant dat wil

Een aantal retailers onderscheiden zich al door bezorging op de dag van bestelling mogelijk te maken. Ook kunnen klanten van sommige winkels zelf kiezen wanneer de producten thuis worden bezorgd. Maar: meestal zijn dit vaste tijdsblokken die precies onder werktijd vallen en waarin de klant ook de hele periode thuis moet blijven wachten op de zending. Lees in de whitepaper Thuisbezorging voor retailers: meer omzet, minder kosten hoe u door meer keuzevrijheid te bieden in bezorgmoment uw bedrijfsresultaat kunt verbeteren. Bijvoorbeeld dankzij geoptimaliseerde precisieroutes en routeplanningen.

Maak de klant bewust van uw flexibele service

Wilt u nieuwe klanten over de streep trekken met uw extra services? Zorg er dan voor dat deze niet pas zichtbaar worden als ze gaan afrekenen. Tijdens het winkelen en vergelijken van verschillende aanbieders van hetzelfde product kan dit namelijk de beslissende factor zijn om wel of niet in uw winkel te kopen. Meer details over het optimaliseren van uw thuisbezorgservices om nieuwe klanten aan te trekken en uw omzet te verhogen, leest u in de whitepaper. Download deze direct voor concrete acties om meer klanten en omzet te genereren.