Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The show must go on: bedrijfscontinuïteit verzekeren

Aan de slag met een bedrijfscontinuïteitsplan

Organisaties zijn de aflopen decennia steeds afhankelijker geworden van hun IT-afdeling. Wanneer we kijken naar de snelheid waarbij nieuwe technologie zich aanbiedt zal hier niet snel verandering in komen. Spannende tijden voor organisaties, want deze nieuwe technologie brengt ons nieuwe kansen en mogelijkheden. De keerzijde van de medaille is wel dat deze afhankelijkheid ons kwetsbaar maakt bij onverwachte downtime. Een doordacht bedrijfscontinuïteitsplan zorgt ervoor dat jij de schade beperkt en zo weer aan de slag kan.

IT-omgeving altijd beschikbaar

Organisaties verwachten dat de IT-omgeving 24 uur per dag, 7 dagen op 7 beschikbaar is. Toch durven slechts 9% van de IT-managers hun handen ervoor in het vuur steken dat hun IT-omgeving altijd beschikbaar is. Als wegens een overstroming, brand of cyberaanval jouw IT-omgeving eruit ligt, dan kunnen medewerkers niet aan het werk en gaat potentieel een deel van de data verloren.

Bouwstenen voor Business Continuity Strategie

Wil je aan de slag met een bedrijfscontinuïteitsplan, dan vind je in deze whitepaper onder andere de 5 stappen die je doorloopt bij het opstellen van een Business Continuity Strategie. Deze whitepaper gaat echter nog een stapje verder, ook de bouwstenen die je nodig hebt om jouw bedrijfscontinuïteit te garanderen worden uitgebreid beschreven. Wij lichten alvast kort de bouwsteen Storage toe.

Bouwsteen: storage

Data is voor organisaties heilig en moet dus veilig bewaard worden. Een grote uitdaging hierin is dat organisaties blijven groeien, de opslag moet dus schaalbaar zijn. Dit kan door de data in de cloud te bewaren. Je kan de opslagcapaciteit zeer flexibel schalen; het uitbreiden van opslagruimte is vaak een kwestie van een paar muisklikken. Vaak is opslag in de cloud of een extern datacenter goedkoper dan de investering en operationele kosten van een eigen storageomgeving.

Wat als het toch fout gaat?

Download de whitepaper Bedrijfscontinuïteit voor de moderne onderneming en ontdek een handig stappenplan die de basis vormt van jouw bedrijfscontinuïteitsplan. Ontdek de bouwstenen die je nodig hebt om bedrijfscontinuïteit te garanderen en lees wat je moet doen als het toch een keertje mis gaat.