Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The road to data center infrastructure management

DCIM verhoogt de waarde van investeringen in technologie

Doordat organisaties in toenemende mate afhankelijk zijn van IT, zijn zij op zoek naar innovatieve oplossingen betreffende het datacenter. Datacenter Infrastructure Management (DCIM) helpt IT-dienstverleners de waarde van investeringen in technologie te verbeteren, om zo de zaken te verbeteren in elke fase naar datacenter volwassenheid. Geautomatiseerde oplossingen zijn belangrijke enablers van DCIM-initiatieven. Deze zorgen voor een holistische kijk op de omgeving, een flexibelere IT-infrastructuur en verbeterde prestaties en kosten efficiëntie.

In tegenstelling tot de tijd van de chaotische datacenters van het verleden, benaderen organisaties nu op een andere manier de planning,  het design en administratie van IT-infrastructuren. Waar er voorheen alleen nieuwe apparatuur gekocht werd wanneer het nodig was en het geplaatst werd op plekken waar het op dat moment uit kwam, wordt hier nu zorgvuldig over nagedacht.

DCIM biedt best-practice oplossingen die er speciaal voor zijn gemaakt om proactief de kloof tussen IT en facility management te dichten. Hiermee kunnen datacenters optimaal worden geconfigureerd, terwijl het kosten bespaart en de productiviteit verbetert.  Er zijn vier belangrijke fasen in DCIM:

  1. Reactive: Incident management
  2. Active: Process Management
  3. Proactive: Problem Management
  4. Dynamic: Infrastructure Management

Lees de volledige whitepaper waarin de weg naar DCIM, de vier belangrijkste fasen en de voordelen voor de organisatie worden behandeld.

 

Download de whitepaper
Download