Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The Platform Approach To Mobile Apps

Succesvol apps inzetten op de winkelvloer

De smartphone met zijn gigantische aanbod aan apps is niet meer weg te denken van de werkvloer. De apps op die smartphones kunt u ook prima inzetten voor uw bedrijf. Doe dat door de juiste apps te gebruiken waarmee managers en werknemers altijd en overal toegang tot de juiste informatie hebben.

Zeker in de retail is het gebruik van op maat gemaakte apps de afgelopen jaren sterk toegenomen. Apps worden ingezet om winkelmanagers voortdurend op de hoogte te houden van de actuele stand van zaken, en zij kunnen daar direct op inspelen. De actuele verkoop per winkel of regio is direct binnen handbereik.

Een goed praktijkvoorbeeld is bijvoorbeeld de iPad-app die het Amerikaanse kledingconcern Guess heeft ontwikkeld. Met de app krijgen managers bijvoorbeeld direct inzicht in verkoopresultaten en voorraden. Met grafieken en diagrammen zijn wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse overzichten te generen. En daarbij kan worden ingezoomd tot op winkelniveau.  

 

Zelf bouwen

U kunt natuurlijk apps laten bouwen door gespecialiseerde bureaus, of gewoon standaard-apps gebruiken. Maar binnen bedrijven wordt het steeds populairder om zelf apps te bouwen die zijn toegespitst op de specifieke bedrijfssituatie. Dat ontwerpen gaat via gespecialiseerde en gebruiksvriendelijke software; programmeerervaring is niet nodig.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van eigen apps en het zelf ontwikkelen van apps, lees dan het e-book ‘The Platform Approach to Mobile Apps’. Hierin staat beschreven hoe u met uw bedrijf zo efficiënt mogelijk uw eigen apps kunt ontwikkelen, uitrollen en beheren op basis van MicroStrategy’s Mobile App Platform. Dit platform is in het leven geroepen om aan die snel groeiende vraag van zelf te ontwikkelen van apps te voldoen. Dit systeem zorgt ervoor dat het proces van ontwikkeling, uitrollen en onderhouden van mobiele toepassingen eenvoudig wordt.

Hoe u aan de slag gaat met eigen apps en de uitrol ervan leest u in dit e-book. Daarnaast wordt ook uitgebreid beschreven wat de mogelijkheden van apps zijn, hoe de beveiliging is geregeld en of het verstandig is de hosting ervan in de cloud te doen.

Download vandaag nog het e-book ‘Platform Approach to Mobile Apps’ en ontdek wat voor u de mogelijkheden zijn van uw eigen apps op de werkvloer.