Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The hidden pitfalls of doing back-of-the-envelope OEE calculations

De verborgen valkuilen van back-of-the-envelope berekeningen

Organisaties willen continu efficiënter en productiever werken. Door middel van metingen kunnen zij inschatten hoe zij ervoor staan, maar vaak worden deze metingen op zo’n manier gedaan dat het onduidelijk is welke factoren voor inefficiëntie zorgen. Management let vooral op de cijfers in de rapporten en denkt niet verder over wat er in de meting is meegenomen en wat juist niet. Een krachtig middel dat organisaties wel naar alle factoren laat kijken is OEE (overall equipment effectiveness).

Deze whitepaper gaat dieper in op de vraag wat OEE nu precies is. Daarnaast is er een uitgebreide beschrijving van de ‘Back-of-the-envelope calculatie’ van OEE, de geautomatiseerde calculatie en de verbeteringen die ermee doorgevoerd kunnen worden voor de organisatie, door de bestaande lijnen en hun performance te optimaliseren.
 
Download deze whitepaper en lees meer over het TrackSYS OEE systeem, waarmee de productiviteit van de bestaande lijnen geoptimaliseerd kan worden en waardoor organisaties een gedegen meting kunnen doen van de effectiviteit waarin alle factoren zijn meegenomen.