Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The Custom Defense Against Targeted Attacks

Bescherming op maat tegen doelgerichte aanvallen op organisatie

De doelgerichte aanvallen op bepaalde organisaties om aan geheime bedrijfsinformatie te komen komt steeds vaker voor. Vaak zijn ook bankgegevens  het doelwit. Om deze aanvallen weerstand te bieden en te voorkomen is beveiliging op maat nodig die ervoor moet zorgen dat bij een aanval de goede reactie op iedere aanval wordt geïnitieerd.

Een doelgerichte aanval
Waar een aantal jaar geleden nog de aanvallen waren gericht op grote groepen mensen waar hopelijk veel mensen in zouden trappen, is het een steeds vaker voorkomend fenomeen dat een enkele organisatie wordt aangevallen of bepaalde medewerkers. In plaats van dat één persoon lukraak malware verspreidt, zijn het nu professionele teams van experts die een doelgerichte aantal opzetten met een specifiek doel.  Zij zijn niet meer afhankelijk van een grote groep mensen die toehapt op deze malware, echter zijn nu enkele personen binnen de organisatie genoeg om volledige toegang te krijgen tot het netwerk en de gegevens.

Kosten en realiteit van een doelgerichte aanval
Niet alleen grote organisaties zijn de dupe van aanvallen op het netwerk, ook kleine ondernemingen zijn slachtoffer. Iedere organisatie, klein of groot, heeft waardevolle data tot zijn beschikking. In veel gevallen inbreuk van bedrijfsnetwerken gaat het zelfs om kleine organisaties. EMC heeft bekend gemaakt dat het 66 miljoen dollar heeft gekost om de systemen te herstellen van een succesvolle aanval op de systemen die waardevolle gegevens bevatten.

Beveiliging op maat
De beste beveiliging voor iedere organisatie zou beveiliging op maat zijn waar het precies de juiste mogelijkheden zou hebben voor aanvallen waar het mee te maken zou kunnen hebben. Niet iedere organisatie heeft hier echter de financiële middelen voor. De beveiliging zou zich moeten kunnen aanpassen aan de situatie maar niet alleen het netwerk beveiligen,  ook de endpoints en gateways.

Lees vrijblijvend de whitepaper “The Custom Defense Against Targeted Attacks” waar meer informatie te vinden valt over de best mogelijke beveiliging voor organisaties die tegen doelgerichte aanvallen bestand moeten zijn. Ook wordt uitgelegd hoe een doelgerichte aanval in elkaar zit en om welke reden de bekende, ook door de consument toegepaste beveiligingssoftware niet de juiste keuze is voor organisaties.

 

Download de whitepaper
Download