Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The current and future threat landscape – are you ready

Beveiliging van het internet – nu en de toekomst

Organisaties moeten zichzelf beschermen tegen virussen, malware, phishing en andere opkomende trends als het gaat om dreigingen op het internet. De beveiliging van het eigen netwerk en de eigen ICT-infrastructuur staat logischerwijs steeds hoger op het prioriteitenlijstje.

Goed & slecht nieuws
Wanneer het gaat om de cyberveiligheid is er goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is onder andere dat het aantal zogenoemde zwakke plekken in de beveiliging omlaag gaat. Daarbij worden ook browsers steeds veiliger. Het slechte nieuws is dat de zwakke plekken in multimedia en documenten juist zijn gestegen en dat er met de komst van mobiele hardware ook een extra veiligheidsrisico bij is gekomen.

“Who is attacking our networks?”
De eerste vragen die opkomen bij aanvallen of dreiging op het internet zijn de wie, waarom en hoe vragen. Wie valt met welk motief en met welke middelen aan? Deze vragen worden in deze webcast beantwoord. Ook wordt er een aantal voorbeelden gegeven van aanvalsmethoden, waaronder:

  • SQL injection
  • Drive-by downloads
  • Cross-side scripting
  • Phishing e-mails

Bekijk de volledige webcast
Bekijk de complete webcast waarin Johan Beckers vertelt over de beveiliging van het internet nu en in de toekomst. Vragen over wie aanvallen uitvoeren, waarom zij dat doen en wat er tegen te doen is zullen beantwoord worden.