Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The Business Intelligence Competence Centre

De meerwaarde van een Business Intelligence Competence Centre

Om te begrijpen waar het vandaag de dag mis gaat bij de Business Intelligence (BI), is het noodzakelijk om terug te kijken hoe de Business Intelligence is ingevoerd in het organisatorisch proces en hoe er mee wordt omgegaan. De eerste initiatieven zijn vaak bij bedrijven binnen gekomen door de ICT afdeling of gekocht door het bedrijf zelf. Business Intelligence tools werden voornamelijk gebuikt om ontwikkelingsperiodes van rapportages te verkorten. Echter het bedrijfsleven was geen gebruiker van Business Intelligence, maar hoofdzakelijk de inkoper van het product.

Ondanks het feit dat organisaties steeds meer de meerwaarde van Business Intelligence erkennen,  de aantoonbare toegevoegde waarde van een Business Intelligence Competence Centre (BICC) is vaak nog niet helemaal duidelijk. Een Business Intelligence Competence Centre kan leiden tot een lagere Total Cost of Ownership (TCO) voor een Business Intelligence omgeving en minder risico’s tijdens de ontwikkeling. Dit gaat door middel van:

  • Consolidatie
  • Centralisatie
  • De mogelijkheid van het versnellen van de Business Intelligence applicaties

Lees de gratis whitepaper “Business Intelligence Competence Center (BICC)” waarin dieper wordt ingegaan op de strategische rol en de meerwaarde.