Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The Big Data Zoo – Taming The Beasts

Bedwingen van Big Data is de volgende stap in datamanagement

Big Data is zonder twijfel een van de belangrijkste trends voor de business en IT als het gaat om het consumeren van informatie. In de whitepaper wordt Big Data ook wel vergeleken met een dierentuin. Hoe groot of klein de dierentuin ook is, het is nog steeds data. Deze data moet gemanaged en geïmplementeerd worden in de hele organisatie om er voor te zorgen dat iedereen het consistent gaat gebruiken. De sleutel naar het creëren van meerwaarde voor Big Data binnen de organisatie is het temmen van het “Big Data Beest”.

Deze whitepaper over het integreren en managen van Big Data richt zich op drie belangrijke gebieden:

  1. De basis voor de grootst mogelijke business value van Big Data voor de organisatie begint bij een technisch en diep geïntegreerd platform met alle informatie, dus Big Data en traditionele transacties.
  2. Een aanpak georiënteerd op het bedrijf (platform, producten en processen), is vereist. Dit vooral om op de lange termijn kwalitatieve big data te kunnen gebruiken samen met bestaande business intelligence en data van andere systemen.
  3. Een snelle inzet van Big Data projecten is noodzakelijk om mogelijke kansen te kunnen benutten. Dit wordt bereikt door big data te betrekken bij het huidige data management framework dat is gebaseerd op data warehousing.

Voor wie is Big Data?
Big Data is niet toepasbaar binnen iedere organisatie. In organisaties waar ze zich onder andere bezig houden met  marketing, fraude detecteren, real-time voorspellingen, tracking van producten en het opnieuw uitvinden van business processen kan het gebruik van Big Data worden toegepast. In de marketing wil je de consument leren begrijpen waar een product of dienst aan moet worden verkocht. Hiervoor vergaar je bijvoorbeeld informatie uit sociale media kanalen, maar dit is echter een klein percentage.

Download de whitepaper “The Big Data Zoo – Taming The Beasts” waarin op een interessante manier wordt verteld hoe Big Data nuttig kan worden ingezet binnen een organisatie. Ook wordt verteld voor wie Big Data interessant kan zijn en hoe de volledige potentie ervan benut kan worden door goed management.