Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The Application Usage and Risk Report

Risico’s van sociale media voor bedrijfsnetwerken

Het netwerkverkeer binnen bedrijfsnetwerken evolueert zich sneller dan ooit tevoren. Medewerkers gebruiken de applicatie die zij willen, wanneer zij het willen, of het nu om werk of persoonlijk gebruik gaat. De applicatie is een en hetzelfde. Dit geeft organisaties de uitdaging van het vinden van de juiste balans tussen het gebruik en de bescherming van het netwerk.

Dit rapport geeft een globaal overzicht van het gebruik van bedrijfsapplicaties, doordat er binnen 1636 organisaties wereldwijd het netwerkverkeer is beoordeeld en samengevat.

Deze editie van het Application Usage and Risk Report gaat dieper in op een aantal verschuivingen in de patronen van het gebruik van sociale netwerken. Hieruit blijkt onder andere dat het gebruik van sociale netwerken en de applicaties van diezelfde sociale netwerken sterk groeiende is.

De groei in het gebruik brengt persoonlijke en professionele voordelen, maar ook een toename van bedrijfs-en veiligheidsrisico's, onder andere door het gebruik van de bekende TCP/80 poort. Ook dit onderdeel komt uitgebreid aan bod in dit rapport.

Download het rapport
Download het complete rapport en lees meer over de verschuiving en groei van het netwerkverkeer binnen bedrijfsnetwerken en welke bedrijfs- en veiligheidsrisico’s dit met zich meebrengt.

 

Download de whitepaper
Download