Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

The application of Business Intelligence to improve decision making

Analytics en BI inzetten om besluitvorming te verbeteren

In de Retailbranche is de behoefte aan Analytics- en BI-oplossingen groot. Er kan gekozen worden voor een standaard BI-oplossing of een die op maat is gemaakt. De vraag is dus: kopen of bouwen? Veel organisaties besluiten standaard applicaties te kopen. In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de voordelen van standaard Analytics- en BI-applicaties.

Optimalisatie verkoop
De belangrijkste doelstelling binnen elk verkoopmodel of -kanaal in Retail is het optimaliseren van de verkoop. De verkoopdoelen verschillen echter nogal eens per model en kanaal. En nog belangrijker, de doelen die de retailer aan sales stelt variëren per afdeling. Om het nog moeilijker te maken verandert de verkoop per regio en seizoen en daarbij komen ook nog de verschillen per verkoper en merk. De complexiteit neemt dus alleen maar toe. Business Intelligence en Analytics helpen bij het behalen van de belangrijkste doelstellingen door de besluitvorming te vergroten.

Bouwen of kopen?

Inhoud whitepaper
In deze uitgebreide engelstalige whitepaper wordt dieper ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • De uitdagingen voor de salesmanager;
  • Decision Management Model voor verkoopanalyse in Retail;
  • De rol van Analytics bij het managen van salesuitdagingen;
  • Standaard of op maat gemaakte oplossingen?
  • Uitdagingen voor organisaties en hoe ermee om te gaan?

Download de whitepaper
Deze whitepaper gaat dieper in op het gebruik van analytics en Business Intelligence in de Retail industrie en hoe dit helpt de besluitvorming te verbeteren. Daarnaast worden de voordelen van standaard analytics- en BI-applicaties, die helpen dit te realiseren, besproken.