Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Text mining: Informatie winnen uit tekst

Using Custom Entities in Text Mining

Een belangrijk onderdeel van de analyse van data is ‘data discovery’. Een samenvatting van wat er in de data zit, kan al zorgen voor indrukwekkende inzichten. ‘Analytic discovery’ doet meer dan het reviewen van data. Analytic discovery is een wetenschap die verzekert dat analyse van big data resultaten oplevert die betrouwbaar zijn voor de organisatie.

Text mining

Text analytics is een nieuwere variant van analytics discovery. Text analytics is een krachtige manier om informatie bloot te leggen die zit verstopt in documentcollecties. Text mining is het proces van:

  • Toepassen van software technologie om volumes van (ongestructureerde) tekst te kunnen begrijpen.
  • Het analyseren van de data om te achterhalen welke termen belangrijker zijn dan andere.
  • Het leren hoe termen en uitdrukkingen met elkaar verbonden zijn.
  • Het begrijpen wat de gemeenschappelijke thema’s in de documentcollectie zijn.

Van start gaan met text mining

Het bouwen van goede verkennende en voorspellende tekstmodellen kan een uitdaging zijn. Het is van belang om automatisch thema’s en onderwerpen die relevant zijn te ontdekken.

Lees gratis en geheel vrijblijvend deze whitepaper waarin text mining uiteengezet wordt. Daarnaast wordt toegelicht hoe organisaties van start kunnen gaan met text mining. SAS Text Miner kan organisaties helpen wanneer ze van start willen gaan met text mining. De rol die dat product kan spelen, wordt in deze whitepaper belicht.

 

Download de whitepaper
Download