Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Testen van processen binnen het systeem met Risk-based end-to-end testing

A Practical Guide For Effective Risk Based End-to-end Testing

Door risk-based testing toe te passen, kunt u op een effectieve manier nieuwe processen op verschillende systemen testen. Op deze manier weet u zeker dat alles naar verwachting functioneert. In deze whitepaper wordt uitgebreid inzicht gegeven in een risk-based end-to-end testing-traject. Daarnaast is er een praktische gids opgenomen die u bijstaat het organiseren van een dergelijk testproject.

Risico’s

Het doel van end-to-end testen is te bepalen of de systemen goed met elkaar zijn verbonden en kunnen communiceren om zo op effectieve manier de businessprocessen goed te ondersteunen. Binnen systemen zijn er verschillende soorten risico’s te onderscheiden:

  • Technisch georiënteerde risico’s zoals de complexiteit van bepaalde onderdelen,  prestatieproblemen of het gebruik van nieuwe technieken.
  • Businessgeoriënteerde risico’s als winstverlies wanneer een business-proces tot stilstand komt, samen met gezichtsverlies en mogelijke hoge herstelkosten.
  • Projectrisico’s als onduidelijke specificaties en moeilijke communicatie.

Download de whitepaper A Practical Guide For Effective Risk Based End-To-End Testing, waarin u kunt lezen hoe Risk-based end-to-end testing in zijn werk gaat en waarom het testen van processen op het systeem zo belangrijk is om de kans op mogelijke schade in de toekomst te verkleinen. Ook krijgt u meer informatie over de mogelijke valkuilen en best practices.

 

Download de whitepaper
Download