Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Test Lab Guide 4: Data Classification and Servier Isolation

Domein- en serverisolatie voor de BYOD werkplek

De ‘Consumerization of IT Test Lab Guides’ zijn ontwikkeld om organisaties, die overwegen een BYOD werkplek te faciliteren, van een leidraad te voorzien. De zeven gidsen gaan uit van een BYOD werkplek gebaseerd op Microsoft technologie. Elke gids beschrijft in detail hoe de componenten te installeren die een BYOD scenario mogelijk maken en hoe deze vervolgens te testen. De vierde van zeven Test Lab Guides (TLG) beschrijft stap voor stap een domein- en serverisolatie.

IPsec serverisolatie
Waar in deel 3 het mogelijk maken van veilig e-mailverkeer voor alle soorten apparaten centraal stond, is het hoofdonderwerp van de vierde Test Lab Guide de setup van een IPsec serverisolatie op vooraf gedefinieerde locaties. Het doel hiervan is dat alleen apparaten die aan het bedrijfsdomein gekoppeld zijn toegang hebben tot (gevoelige) bedrijfsbronnen.

De gids bestaat uit vier delen:

  1. Introductie
  2. Uitrol van Low Business Impact (LBI) en High Business Impact (HBI) websites
  3. Configureren van de serverisolatie
  4. Beleid testen van de isolatie

Download de volledige gids
De gids beschrijft domein- en serverisolatie voor de BYOD werkplek. Wilt u hierover meer weten? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Consumerization of IT – Test Lab Guide 4: Data Classification and Server Isolation’.