Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Test Lab Consumerization of IT

Een BYOD-werkplek op basis van Hyper-V

De Consumerization van IT (CoIT) trend – en het daarmee samenhangende BYOD – leidt tot een aantal beveiligings- en managementuitdagingen voor IT-beheer. In deze whitepaper geeft Microsoft een voorzet voor het ontwikkelen van een IT-omgeving die voorbereid is op een BYOD-scenario.

Opzetten van een BYOD-omgeving
Dit document gaat specifiek over de situatie waarin een onderneming een "Bring Your Own Device" (BYOD)-omgeving wil opzetten. Voor dat doel laat het document zien hoe Microsoft-technologieën, zoals Windows Server 2012 en Windows 8, een werknemer in staat stellen ​​om overal te werken met een Windows 8-computer. Als host heeft dat bewuste apparaat een corporate virtuele machine (VM), beschermd door BitLocker, terwijl hij geniet van connectiviteit met zijn werkplek. In een dergelijke context worden de Windows 8 Client Hyper-V technologie en DirectAccess technologieën gebruikt om dit CoIT-scenario te implementeren.

Download de volledige whitepaper

Dit document maakt deel uit van een reeks documenten over Consumerization of IT, en is in het bijzonder gericht op het aantonen hoe de Hyper-V Windows 8 Enterprise Virtual Machine in een personal computer scenario toegepast kan worden.

 

Download de whitepaper
Download