Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Terrasjesweer is aangebroken: makkelijk betalen, optimaal genieten

De zon schijnt en de terrassen kunnen weer open. Gasten strijken neer voor koffie met gebak, een heerlijke lunch of voor een zomeravond borrel na een wandeling, fietstocht of het werk. Hoe heerlijk is dat! De zomertijd betekent dat je personeel vele meters maakt tussen het terras en de bar om al dat lekkers op te halen en uit te serveren. Maak het betalen voor je gasten en het personeel gemakkelijker met behulp van een mobiele pinautomaat.

Meteen betalen op het terras

Met een mobiele pinautomaat kun je meteen na het opnemen van de bestelling op het terras vragen om deze versnapering af te rekenen. Op drukke dagen heeft dat twee voordelen; je gasten kunnen het terras meteen verlaten wanneer zij hun drankje of lunch op hebben en je loopt geen inkomsten mis. Door het snel te regelen, kun je zelfs meer omzet genereren op een dag, omdat een tafeltje wat snel vrij is op een mooie dag weer net zo snel gevuld is. Mobiele pinautomaten hoeven niet groter te zijn dan een mobieltje, werken op de wifi of het 4G-netwerk en zijn bovendien aan te sluiten op je kassasysteem. Mocht een gast dan naar binnen wandelen om af te rekenen, dan kan dat dus gewoon. Overigens zijn deze mobiele pinautomaten vaak uitgerust met een kaartlezer en kun je wireless betalen via de mobiel of een betaalpas. Handig.

Snel en makkelijk bestellen en afrekenen

Naast een mobiele pinautomaat is het goed om een snel en makkelijk werkend kassasysteem voor in horecagelegenheden in de zaak te hebben staan. Deze kan zelfs samenwerken met de mobiele pinautomaat, zodat je altijd ziet of een betaling is voldaan – of nog niet. De beste kassasystemen voor de horeca zijn uitgerust met een touchscreen waar je snel alle bestelde gerechten en drankjes op kan aanslaan. Er gaat direct een ticket naar de keuken of de bar uit en het bestelde kan snel worden uitgeserveerd. Je kan dit nog koppelen aan een handheld kassasysteem via een speciale mobiel. Handig voor op terrasjes en in de zaak. Het serverend personeel neemt via de handheld de bestelling op en het ticket gaat direct naar de keuken en bar. Dubbel zo handig zijn de handhelds die ook nog eens dienst kunnen doen als mobiele pinautomaat. Het kassasysteem kun je uitbreiden met een plattegrond vol tafelnummers.

Bestellen via de mobiel

Tijdens corona groot geworden en nog steeds wel populair is het bestellen via de mobiel. Je gasten gaan zitten, scannen een QR-code en bestellen vervolgens via jullie website wat ze willen eten en drinken. Dankzij het handige kassasysteem ontvangen keuken en bar vervolgens de bestelling en kan deze snel worden uitgeserveerd. Weinig personeel? Je kan zelfs een sms naar de mobiel van je gasten sturen wanneer de bestelling klaar is, zodat ze het zelf kunnen halen. Deze systemen zijn in allerlei restaurants en horecagelegenheden toe te passen, van de strandtent tot het ziekenhuisrestaurant en alles wat daar natuurlijk tussen zit.

Gemak voor jou en je gasten

Wanneer je ervoor kiest om mobiel bestellingen op te kunnen nemen of via een mobiel pinapparaat betalingen te laten voldoen, dan kies je voor gemak. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor je gasten. Het zal zeer gewaardeerd worden door je gasten dat zij verschillende betaalopties hebben als zij een bestelling plaatsen. Bestellen met behulp van een QR-code namelijk biedt je de mogelijkheid je gasten per iDeal te betalen. Net zo snel en makkelijk en wel zo veilig. Dat geldt natuurlijk ook voor wireless betalen via een mobiel pinapparaat. En aangezien cash geld steeds minder voorkomt, vormt een mobiele oplossing zeker uitkomst.

Lekker snel bestellen op het terras

Een van de dingen waar veel mensen een hekel aan hebben, is dat ze lang moeten wachten op een ober of serveerster in de horeca om een bestelling op te nemen. Heb je een kassasysteem waarmee je online bestellingen kan opnemen dankzij een QR-code? Maak het op drukke dagen dan mogelijk dat je gasten hun bestelling zelf plaatsen. Je hoeft deze bestelling dan alleen nog maar uit te serveren. Zo zitten je gasten snel aan een lekker koud biertje, een heerlijk glas rosé of natuurlijk die eigen gemaakte ice-tea waar je etablissement zo bekend om staat. Dat alles verhoogt de beleving en zal er zeker voor zorgen dat je gasten weer bij je terug komen. Maak het jezelf en je gasten gemakkelijk en investeer in een goed kassasysteem waarmee je snel bestellingen kan opnemen, (laten) betalen en uitserveren.